Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En expert på moderna golv

Skinande golv lagt av Södra Sveriges Golvarbete.

Södra Sveriges Golvarbete AB är experter på flytspacklade golv och betongslipning, men utför även många andra typer av golvarbeten. Företaget är ungt, modernt och växande och verkar i en expansiv region där man också samarbetar med landets ledande leverantörer av både material och maskiner.

Södra Sveriges Golvarbete AB, som även går under förkortningen SSG, är ett ungt och modernt företag som arbetar främst med flytspacklade golv i södra Sverige. Företaget utgår från Tyringe, där man har kontor och lager, och verkar bland annat i Halmstad, Helsingborg och Lund med omnejd. Svensk Leverantörstidning träffar Pierre Jaktlund, som äger och driver verksamheten.
– Jag startade företaget som en enskild firma 2010. Innan dess arbetade jag i samma bransch men då som anställd med fokus på kundansvar. När denna verksamhet skulle upphöra, köpte jag den, och redan efter två månader anställde jag min första medarbetare. Då var jag 22 år. Därefter arbetade vi som underentreprenörer åt större golvföretag ganska länge och efter två till tre år blev vi fyra anställda. Idag är vi sex anställda, berättar Pierre.

Golv med hög standard     
Pierre tycker om sitt jobb och uppskattar variationen och företagsamheten som finns i branschen.
– För mig har detta arbete inneburit stora möjligheter att utvecklas. Vi har roligt på jobbet och det vi gör håller en hög kvalitet. Vi är ett ungt och friskt gäng som försöker jobba så modernt som möjligt med moderna lösningar, vilket passar nutidens golv och nutidens byggare, säger Pierre.
SSG är måna om sina kunder och om resultatet, där enkelhet, effektivitet och flexibilitet är viktiga ledord.
– Vi erbjuder våra kunder en trygg resa från start till färdigt golv. Vi är väldigt noga med slutresultatet och arbetar till exempel väldigt tätt med vår leverantör Finja Betong. Hässleholm är en expansiv kommun.K Fastigheter är starka här, som vi också samarbetar med, liksom Finja Prefab och TREANO. Detta ger oss möjligheter, säger Pierre.

Många stora projekt
SSG är specialister på flytspackling och betongslipning och utför även flera typer av härdplastbeläggningar.
– Vår bransch ställer andra krav idag och när någon vill ha flytspackel som färdigt golv eller en slipad och polerad betong i sitt arkitektritade hus så vet vi hur det ska göras, vi har ett modernt tänk och vet vad kunden är ute efter. Vi skapar tröskelfria lösningar som både är moderna och tillgänglighetsanpassade. Vi följer de nya regler som kommer inom området och är engagerade i helheten, ju tidigare vi blir anlitade i ett projekt desto bättre är det för slutresultatet, säger Pierre.
I framtiden vill Pierre gärna anställa fler medarbetare.
– Det är ett generationsskifte på gång i branschen och en fördel med oss är att vi är ett ungt och nytänkande företag med en trivsam arbetsgrupp. Jag söker aktivt efter ny personal och vill ha engagerade och duktiga medarbetare med ett stort intresse för att skapa nöjda kunder, säger Pierre.
– Vi har bland annat gjort många arbeten för Biltema, där vi genom vår kompetens fick göra deras största butik i Sverige, som ligger i Stockholm. Vi har också gjort många höghus, kontor och bostäder runt omkring i Skåne och Halland. För oss är det viktigt att samma personal är med genom hela processen för att kunna ge kunden en riktigt bra service och trygghet. Vår största vision är att vara det första alternativet man tänker på, oavsett om man som privatperson eller byggföretag ska köpa in flytspacklade golv till sitt projekt i södra Sverige, avslutar Pierre Jaktlund.

Intervju: Peter Hägg