Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En byggpartner att lita på

Nybyggt kök av FN Bygg & Plåt.

FN Bygg & Plåt utför alla typer av byggnadsarbeten, till exempel ombyggnationer, renoveringar och tillbyggnader. Företaget arbetar både för företagskunder och privatpersoner och antar många uppdrag i Kungsbacka med omnejd, men utför även arbeten i andra delar av landet. FN Bygg & Plåt är en pålitlig samarbetspartner som står för hög kompetens och ett stort engagemang och yrkeskunnande.

Svensk Leverantörstidning träffar Rickard Nordqvist, som grundade FN Bygg & Plåt 2016. Företaget startades som ett handelsbolag men blev redan samma år ett aktiebolag.
– Jag har arbetat inom byggbranschen hela livet och bland annat hunnit med ett yrkesbevis i plåtslageri och en examen som byggingenjör. Sedan slutet av 2020 är jag ensam ägare av FN Bygg & Plåt, säger Rickard.
Idag har FN Bygg & Plåt 10 anställda och ytterligare 6 inhyrda som mestadels arbetar för företaget.
– Vår filosofi är att vara ett företag som verkligen gör allt för kunden. Vi svarar, återkopplar och håller vad vi lovar. Det vi säger att vi ska göra, det utför vi också. Vi bryr oss om våra kunder och att de som anlitar oss ska tala gott om oss och vilja anlita oss igen. Att ha många återkommande kunder är betydelsefullt för oss, säger Rickard.

Totalentreprenader inom byggnation, renovering och plåtslageri
FN Bygg & Plåt utför arbeten och totalentreprenader inom byggnation, renovering och plåtslageri. Företaget är även certifierade av Byggkeramikrådet.
– Vi antar uppdrag både för företag och privatpersoner och jobbar mest på hemmaplan i Kungsbacka samt i kranskommunerna. Men vi har även arbetat med att renovera och bygga restauranger i både Linköping och Malmö, så vi är flexibla vad gäller våra arbetsorter. Flexibilitet präglar också vår verksamhet i stort, säger Rickard.
Rickard ger en väldigt positiv och varm bild av företaget. Här värdesätter man både sina kunder och medarbetare. Att personalen ska trivas så bra som möjligt är en självklarhet.
– Vi har en stark gemenskap där vi stöttar varandra och kan prata om det mesta. Vårt motto är att bygga goda relationer, både affärsmässigt och mellan medarbetare, säger Rickard.

Många goda samarbeten
FN Bygg & Plåt har många goda samarbeten och kundrelationer. En noggrann planering och tydlig upphandling kännetecknar företaget. Genom tidsplaner och kostnadskalkyler kan kunden följa processen genom projektets olika faser.
– För att nämna några av våra kunder så arbetar vi med Ideo Concept i Mölndal, som är en arkitektbyrå som bland annat skräddarsyr lösningar för lokalanpassningar. Klövern har valt att använda IdeoConcept för att rita ett kontor på nästan 1000 kvm på Flöjelbergsgatan och här har man tagit in oss för att bygga kontoret, säger Rickard.
Lundqvist Trävaru i Piteå är ett annat företag som anlitat FN Bygg & Plåt.
–Lundqvist Trävaru har specialiserat sig på att bygga allt från stora maskinhallar till mindre hus med hjälp av olika väggblock. Vi har fått i uppgift att montera dessa väggblock och har satt ihop allt från maskinhallar till carportar här i Västsverige. Vi antar också uppdrag åt ISAB Ventilation, där vi i egenskap av lokal byggpartner exempelvis bygger fläktrum och utför finsnickerier som uppkommer i samband med ventilationsentreprenader, säger Rickard.
FN Bygg & Plåt söker ständigt efter duktiga medarbetare, och Rickard menar att det är viktigt att det är människor med hjärtat på rätt plats.
– Vi värdesätter människan bakom arbetaren och detta genomsyrar vår verksamhet, avslutar Rickard Nordqvist.