Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En betydande samarbetspartner för lantbrukarna

Medarbetare på Lantmännen Maskin står vid firmabil.
För Sveriges lantbrukare är Lantmännen Maskin en synnerligen viktig aktör och samarbetspartner. Bolaget representerar ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad, och jobbar uteslutande med välkända och högkvalitativa varumärken. Det har format ett koncept som innebär kostnadseffektiva lösningar för bolagets många kunder.

Lantmännen Maskin representerar ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad. I sortimentet finns maskiner från branschens främsta tillverkare. Bolaget är med sina sammanlagt 57 fullskaliga anläggningar en rikstäckande aktör avseende såväl försäljning som service, vilket gör att hjälpen aldrig är långt borta när behovet av såväl maskiner som reparations- och serviceinsatser uppstår. Härutöver har Lantmännen Maskin ett 30-tal samarbetspartners runt om i landet som också står redo att rycka in vid behov.

Kundnöjdhet
Vi besöker anläggningen i Ulricehamn där vi träffar anläggningsansvarig Roger Måssebäck.
– När vi valde att slå samman anläggningarna i Kinna, Borås och Ulricehamn blev vi en komplett verkstad med alla typer av komponenter. Om bara fordonet kommer in genom grindarna kan vi lösa problemet, säger Roger som till sin hjälp har ett tiotal personer, varav flera har varit företaget troget ända sedan 70-talet.
Han berättar vidare att såväl leverantörer som produkter är noga utvalda för att ge kunden lägsta totalkostnad. Lantmännen Maskin är generalagent för FENDT och VALTRA, vilket omfattar både nyförsäljning och service.
– Redskap utgör en stor marknad för oss, det gäller att ge kunderna det de behöver till hundra procent. Kundnöjdhet är något vi jobbar med hela tiden. Vi gör ingen skillnad på små och stora kunder, alla ska kunna vara säkra på att de erhåller en komplett helhetslösning, poängterar Roger Måssebäck.

Tvätthall och reservdelslager
Lantmännen Maskin i Ulricehamn rymmer också en tvätthall för större fordon med mycket ändamålsenlig utrustning.
Här finns förstås också en komplett butik samt ett reservdelslager.
– Det vi inte har i lager kan vi beställa till dagen efter. En annan styrka vi har är att vi kan tillverka våra egna hydraulslangar på upp till en tum. Dessa kan vi med andra ord anpassa exakt efter kundens behov, upplyser Roger Måssebäck som avslutningsvis gärna lyfter fram sina medarbetare.
– De besitter en oerhört stor kompetens som gör att de i princip alltid kan lösa alla problem. De är guld värda för både oss och kunderna.

Research: Carl Ekeberg
Text: Örjan Persson