Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

En betydande samarbetspartner för lantbrukarna

Traktor från Lantmännen Maskin.
För Sveriges lantbrukare är Lantmännen Maskin en synnerligen viktig aktör och samarbetspartner. Bolaget representerar ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad, och jobbar uteslutande med välkända och högkvalitativa varumärken. Det har format ett koncept som innebär kostnadseffektiva lösningar för bolagets många kunder.

Lantmännen Maskin representerar ett brett maskinprogram för små och stora gårdar, skogsbruk och entreprenad. I sortimentet finns maskiner från branschens främsta tillverkare, och härutöver säljer man även exempelvis, redskap och annan utrustning. Bolaget är med sina sammanlagt 57 fullskaliga anläggningar en rikstäckande aktör avseende såväl försäljning som service, vilket gör att hjälpen aldrig är långt borta när behovet av såväl maskiner som reparations- och serviceinsatser uppstår. Härutöver har Lantmännen Maskin ett 30-tal samarbetspartners runt om i landet som också står redo att rycka in vid behov.

Låg personalomsättning
Vi besöker anläggningen i Eskilstuna där vi i företagets butik på Nordwallsgatan träffar butiks- och reservdelschef Carl Widaeus. Han berättar att Eskilstuna-anläggningen sysselsätter 16 anställda fördelade mellan butik och verkstad.
– I butiken strävar vi alltid efter ett gott bemötande mot våra kunder, vilket jag tror är en starkt bidragande förklaring till de senaste årens positiva utveckling. Vi är ett väl sammansvetsat gäng med god stämning och låg personalomsättning, de flesta som slutar gör så på grund av pension, berättar Carl som tillträdde sin nuvarande roll under våren 2019.
Han har under stora delar av sitt yrkesverksamma liv jobbat antingen inom bolaget eller andra verksamheter kopplade till jordbruk och fordon.

Stark bredd
Upptagningsområdet sträcker sig förstås i huvudsak över Eskilstuna med omnejd, men omfattar också stora delar av övriga Mälardalen. Lantmännen Maskin i Eskilstuna är kontraktsanläggning för Swecon och märkesverkstad för Volvo CE. Man utför alla typer av service och reparationer av både äldre och nyare fordon, med en särskild lokal specialitet när det kommer till hydraulslangar.
Något som Carl Widaeus också vill framhålla lite extra är att man är duktiga på batterier.
– Vi kan i det avseendet betjäna såväl privatpersoner med motorcykel som företag med tunga entreprenadmaskiner. Något annat som präglar oss är vårt breda utbud av reservdelar till skördemaskiner, upplyser Carl.
Han berättar avslutningsvis att man regelbundet söker efter nya talanger och därför välkomnar praktikanter i verkstaden från framför allt fordonsprogrammet. Under våren söker man efter mekaniker som, enligt Carls önskemål, bör vara fordonsintresserade, drivna och fungera bra i grupp.

Research: Axel Eriksson
Text: Örjan Persson