Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Digitalisering ger besiktningsmän möjlighet att ta fler uppdrag

Digitaliseringens inflytande har präglat många sektorer, och byggbranschen är inget undantag. Med teknologiska framsteg och digitala verktyg har byggföretag kunnat dra nytta av ökad effektivitet och förbättrade arbetsflöden.

Grön Vision, besiktningsbolaget specialiserat på markanläggningar och utemiljöer, har integrerat Smartcrafts digitala plattform Congrid som ett viktigt verktyg i sin verksamhet. Genom att använda denna digitala lösning har Grön Vision uppnått betydande fördelar och förbättringar i sitt arbetsflöde. Congrid har revolutionerat hur besiktningar genomförs och dokumenteras, vilket har resulterat i ökad effektivitet och nöjdhet hos både kunder och besiktningsmän.
Tidigare var besiktningarna hos Grön Vision en tidskrävande process med mycket dokumentation och administration. Genom att använda de digitala anmärkningslistorna kan besiktningsmännen fotografera, anteckna och markera platsen direkt på en planritning. Sedan kan dessa listor enkelt sparas som rapporter och skickas till entreprenörer och beställare. Denna smidiga process sparar tid och säkerställer att all information är tillgänglig för kunderna snabbt och säkert.

Enklare och snabbare
En av de största fördelarna med att använda Congrid är att det möjliggör snabbare service och fler uppdrag för Grön Vision. Besiktningsmännen kan nu genomföra besiktningarna på ett snabbare sätt, vilket gör att de kan ta sig an fler uppdrag samtidigt. Detta har inte bara ökat antalet besiktningar de kan utföra, utan också lett till fler nöjda kunder.
– Det blir jättetydligt med de digitala ritningarna och bilderna. Efterbesiktningarna blir väldigt enkel dokumentation för det är lätt att godkänna eller lägga en kommentar kring statusen på varje anmärkning. Det gör att jag kan leverera ett utlåtande oftast samma dag även om jag gjort en heldagsbesiktning, berättar Anna Svahlstedt, grundare av Grön Vision.

Positiva effekter
Sammanfattningsvis har samarbetet mellan Grön Vision och Smartcraft med integrationen av Congrid som ett viktigt verktyg i deras verksamhet revolutionerat sättet besiktningar genomförs. Genom att använda denna digitala lösning har Grön Vision upplevt en betydande effektivisering, möjlighet till fler uppdrag och nöjdare kunder.

Källa: SmartCraft ASA