Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Den bästa snöupplevelsen för Sverige och Norge

Technoalpin är ett världsledande företag inom snöupplevelser. Företagets snötillverkning är baserad på den senaste forskningen. Det svenska dotterbolaget, Technoalpin Nordic AB, ligger i Sunne och ansvarar för Sverige och Norge. Intresset för det alpina är stort bland de anställda. Nu kommer man snart söka nya alpina entusiaster som vill vara en del av företagets spännande utveckling på den svenska och norska marknaden.

Technoalpin är ett italienskt företag som är etablerat i 13 länder. Företaget sysslar med vad man brukar kalla snöupplevelser. Företaget är en världsledande producent av förstklassig snökvalitet. Två kompetenscentrum garanterar högsta fokus på forskningsarbetet vid utvecklingen av fläktkanoner och snölansar. Man har även nära samarbeten med olika forskningsinstitut, universitet och specialiserade partnerföretag.
– Vi projekterar och levererar kompletta lösningar när det kommer till helautomatiska snösystem, förklarar Erik Reinholdsson, som är VD för det helägda dotterbolaget Technoalpin Nordic AB, som ligger i Sunne.

En lokal aktör
Kontoret i Sunne ansvarar för den svenska och norska marknaden. I Sverige jobbar man med många olika skidanläggningar mellan Lund och Kiruna och i Norge mellan Stavanger och Tromsö.
– Vi levererar till en majoritet av anläggningarna i Sverige, berättar Erik.

Technoalpin är ett företag med global närvaro, men den lokala närvaron är även den viktig. Man vill ha en stor serviceavdelning lokalt, så att medarbetarna har en stark lokal kunskap, så att kunderna kan få all den service och support de kan tänkas behöva. Det är därför man har valt att placera sitt kontor i Sunne.
– Sunne är ett alpint Mekka. Det finns många aktörer inom just alpinklustret här, berättar Erik.

Närheten till kunderna gör även att man kan fungera mer som en samarbetspartner för sina kunder, snarare än att bara vara en leverantör.
– Vi ska finna den lösning som är bäst för anläggningen, en lösning som är så kostnadseffektiv och hållbar som möjligt. Det är det vi kämpar hårt för, säger Erik.

Fler alpina entusiaster
För närvarande är man tretton medarbetare på kontoret i Sunne. Många av medarbetarna har en alpin bakgrund.
– Det finns en stark passion för det vi håller på med bland medarbetarna. Man måste ha en förkärlek till det vi gör för att kunna vara en del av vår verksamhet, vare sig man har en alpin bakgrund eller inte, säger Erik.

Inom en snar framtid kommer Technoalpin söka både servicetekniker och projektledare. Man ser helst att de sökande är lokala förmågor från Värmland. Arbetet kan innebära en del resor, men för den med alpint intresse är detta kanske en fördel snarare än en nackdel.
– Det är viktigt att framtida medarbetare ska kunna erbjudas en balans mellan familjeliv och jobb, även om vi så klart reser en del. Det är ju dock otroligt roligt att få vara med och uppleva och se många alpina anläggningar, säger Erik med ett brett leende på läpparna.

Intervju: Wilhelm Walaker
Text: Andreas Ziegler