Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Byggtjänster med passion och engagemang

Från hjärtat av Ulricehamn utgår verksamheten i Rimvydas Byggservice AB, en framstående byggfirma med fokus på engagemang, smidighet och en passion för att leverera högkvalitativa byggtjänster. Stomkomplettering och finsnickerier är bolagets specialiteter, vilket har byggt en kundkrets bestående av såväl privatpersoner som större lokala entreprenörer.

Rimvydas Sulinkas, grundare och ägare av Rimvydas Byggservice valde efter en tid som arbetsledare på ett Göteborgsbaserat byggföretag att återvända till Ulricehamn och skapa något eget. För snart tio år sedan startade han sin egen byggfirma, vilken idag sysselsätter 25 snickare och fem på kontoret.
Verksamheten kretsar i huvudsak kring stomkomplettering och finsnickerier, inklusive kök, lister, garderober och parkett. För privatmarknaden tar de sig an bland annat altanbyggen, renoveringar och takbyten. Insatserna sker antingen i form av egna totalentreprenader eller i samarbete med större lokala entreprenörer.
– Vi har en stående ambition om att bygga starka samarbeten och erbjuda kompletta lösningar, inte minst kring större byggprojekt. Att vara smidiga och tillmötesgående har varit nycklar till vår framgång som underentreprenör för stora byggherrar. Genom att agera som ett samspelt lag och bidra till en positiv arbetsmiljö har vi vunnit förtroende och fortsätter att få fler uppdrag, säger Kevin Andersson som är nytillträdd VD för Rimvydas Byggservice.
Efter flera verksamma år i bolaget fick Kevin förtroendet att axla VD-rollen, vilket kändes naturligt för både honom och ledningen.
– Det känns förstås både roligt och stimulerande att de har ett sådant förtroende för mig. Samtidigt jobbar vi väldigt bra tillsammans, så det här kommer att bli riktigt bra, säger Kevin Andersson.

Varierande projekt
Ett av företagets mest framstående projekt var byggandet av en skola för Borås kommun i samarbete med Skanska, en insats som på flera sätt byggde vidare på ett redan gott förtroende och gjorde företaget till en ännu mer eftertraktad partner för framtida projekt. Under våren och sommaren utförde de spännande fasadprojekt i Mölndal i samarbete med GoCo och Tornstaden.
– För oss är noggrann planering viktigt, det gäller att fylla orderböckerna så att vi kan säkerställa en konstant tillströmning av uppdrag, understryker Kevin.
Han berättar att de just nu är involverade i byggandet av 157 lägenheter på Öresjö Ängar där Kevin och hans medarbetare bygger samtliga innerväggar. Ett annat samarbete med Hökerums Fastigheter innebär regelbundet servicearbete och renoveringar för drygt tusen lägenheter. Rimvydas Byggservice har till exempel bytt fler än 2 000 fönster.

I ständig tillväxt
Rimvyda Byggservice befinner sig i ständig tillväxt och söker kontinuerligt efter självgående och serviceinriktade snickare för att möta den ökande efterfrågan.
– Vi har en stark beläggning och många inbokade projekt framöver, så det mesta pekar uppåt just nu. Vi siktar mot nya höjder och ska fortsätta vara en pålitlig partner i byggbranschen, avrundar Kevin Andersson.

Intervju: Oliver Malm
Text: Örjan Persson