Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Bred kompetens och målmedvetna satsningar för Kakelmiljö i Skåne framåt

Kök gjort av Kakelmiljö i Skåne.
Byggföretag, bostadsrättsföreningar, privatpersoner – alla är lika välkomna till Kakelmiljö i Skåne AB kring allt som rör kakel, klinker, natursten och måleri. Företaget står för kompletta totalentreprenader, präglade av lång erfarenhet, bred kunskap och hög kvalitet.
Kakelmiljö i Skåne AB är entreprenören som erbjuder totalentreprenader inom kakel/klinker/natursten och måleri.
– Vi är även specialiserade på stambyten, tillägger Johan Heib som driver Kakelmiljö i Skåne AB tillsammans med kollegan Dennis Farkas.
Vi träffar Johan i företagets kontorslokaler på Terminalsgatan i Arlöv där han berättar att han och Dennis från början drev varsitt företag inom plattsättning, men att man 2008 kom överens om att slå sina påsar ihop. Två år senare bildade de Kakelmiljö i Skåne AB.
– Redan året därpå fick vi ett ganska stort uppdrag av Skanska gällande en skola, och det var då vi började växa. Vi var på hugget, satsade framåt och började anställa personal. Vi gjorde tydligen ett ganska gott intryck eftersom förfrågningarna fortsatte strömma in. I slutet av 2011 var vi 15 man på lönelistan, minns Johan.
Den positiva utvecklingen har fortsatt och lett till att företaget idag sysselsätter ett 50-tal anställda och omsätter cirka 70 miljoner kronor.

Totalentreprenör
Kakelmiljö i Skåne AB vänder sig till både byggföretag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Med sin breda kompetens kan man garantera flexibla och högkvalitativa lösningar med god service.
– Idag har vi två avdelningar, service och nyproduktion, och är fyra arbetsledare för att allt ska fungera så smidigt som möjligt. Vi går mer och mer mot att vara en totalentreprenör med viss inriktning mot stambyten. Här hyr vi in rörmokare, elektriker och byggare när det behövs, men det är vi som ansvarar för hela jobbet, framhåller Johan Heib.
Beträffande kakel och klinker jobbar Kakelmiljö i Skåne med alla storlekar på plattorna.
– Här ligger vi i framkant, våra killar och tjejer besitter stor kunskap och kompetens vad gäller de stora och mer moderna plattorna som många väljer nu för tiden, säger Johan och nämner att Höganäs är en av företagets främsta leverantörer.
I Kakelmiljö i Skåne strävar man efter att alla bolagets produkter ska vara godkända enligt Sunda Hus.
– Just nu sitter jag och ett antal kollegor och letar efter svanenmärkta produkter, vilket är vårt nästa steg i vår miljöstrategi. Det är viktigt att våra kunder kan lita på och vet att vi är det företag som alltid ligger i framkant vad gäller vårt arv till kommande generationer, betonar Johan som tidigare arbetade som snickare, men som, under tiden han lade ett tak, fick syn på ett antal kakelsättare i en betydligt behagligare arbetsmiljö.
– Det fick mig att byta inriktning och det har jag aldrig ångrat.

Tydliga ambitioner
Kakelmiljö i Skåne står för ett lokalt engagemang, kunskap, erfarenhet och certifiering. Personalen har yrkesbevis och talar svenska. Johan anser att företaget har en bra bredd på personalen med ett åldersspann på mellan 18 och 67 år, där all erfarenhet från de äldre förvaltas på ett bra sett av den yngre generationen. Bland medarbetarna finns två tjejer, varav en är arbetsledare, men Johan ser fram emot att kunna anställa fler tjejer när företaget nu fortsätter växa.
– Vår stående ambition är att vara bäst på det vi gör, samtidigt som vi får vår personal att växa genom att hela tiden förvalta den kunskap som finns hos våra äldre medarbetare, utveckla den och se till att alla kan utveckla sig i rätt riktning. Vi arbetar ofta i lag om tre, vilket vi tycker ger utrymme för just detta, säger Johan som ser en ljus framtid i närområdet.
– Vi ska vara ett företag med det bästa ryktet gällande stambyten, men samtidigt är vi noga med att det alltid ska finnas tid för reflektion och vaksamhet. Man får aldrig vara rädd för att göra om och göra rätt.

Research: Jan Olsson
Text: Örjan Persson