Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Avancerad och revolutionerande ytbehandling

HydroDip AB har revolutionerat industrin genom en metod som kallas Water Transfer Printing, ibland även kallat hydrodipping. Denna metod resulterar i oöverträffat mönster. Företaget befinner sig just nu i en expansionsfas och söker erfarna lackerare i Göteborgsområdet för att utöka personalstyrkan.

HydroDip grundades 2015 av Mikael och Samuel Wallenstam. Företaget integrerar ett antal metoder för industriell lackering, inklusive våtlackering, pulverlackering och Water Transfer Printing. Genom etablerade rutiner och strukturer genom sin ISO-certifiering levererar de högsta kvalitet till konkurrensmässiga priser. Precis i slutet av 2021 fick företaget en ny VD i form av Robert Axelsson.
– Det som fascinerar mig mest med HydroDip är företagets framtidsinriktning och att endast kreativiteten sätter gränsen för vad vi kan göra. Det är verkligen ett företag där innovation och vision går hand i hand, säger Robert.

HydroDip strävar efter att vara marknadsledande genom att sätta en ny standard i branschen, och uppdaterar kontinuerligt både processer och produktionsanläggningen, som ligger i Partille.

Avancerade metoder
Det som utmärker HydroDip på marknaden är metoden Water Transfer Printing, som ibland kallas vattenöverföringsutskrift på svenska, men även är känt under namnet hydrodipping, vilket har gett företaget dess namn. Metoden går ut på att man applicerar en mönsterfilm på en stilla vattenyta som aktiveras innan produkten sänks ner i vattnet genom filmen. Efter godkännande täcks den slutliga produkten med en skyddslack innan den levereras. Denna teknik erbjuder så pass hög precision att den misstas för att vara ett annat material liknande mönstret. HydroDip vänder sig framförallt till industrin, byggbranschen och diverse plast- och metallföretag, då filmen går att applicera på nästan alla slags material.
– Vi tar ytbehandlingsindustrin till nästa nivå, säger Robert.

De senaste 18 månaderna har HydroDip bland annat deltagit i ett spännande byggprojekt i stadsdelen Kallebäck.
– Genom att använda hydrodippat rostfritt stål har vi skapat en elegant yta som verkligen sticker ut från mängden. Det krävde noggrann planering och logistik, säger Robert.

Water Transfer Printing är en metod som används med automatiserade maskiner och processer. Somliga projekt kräver dock manuell dipping, vilket även det är något som HydroDip erbjuder sig att utföra på begäran.

Expansion
HydroDip är det enda företaget i norra Europa som sysslar med Water Transfer Printing automatiserat och i större skala. Efterfrågan på HydroDips tjänster stiger i takt med att allt fler företag får upp ögonen för fördelarna med Water Transfer Printing. Målet är att ta fler marknadsandelar och expandera över hela landet.
– Idag har vi ett team på cirka tretton medarbetare. Vi söker nu fler erfarna lackerare i Göteborgsområdet för att stödja tillväxten, avslutar Robert.

Intervju: Gabriella Wallenberg
Text: Andreas Ziegler