Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Autoexperten i Eskiltuna erbjuder ett stort kunnande och rätt produkter för ett tryggt och säkert bilägande

Interiör av butiken hos Autoexperten i Eskilstuna.
Autoexperten är en rikstäckande bilverkstadskedja i Sverige, med hela 430 anslutna bilverkstäder och 57 butiker. En av butikerna är Tuna Verkstadssupport AB, Autoexperten i Eskiltuna. Autoexperten i Eskiltuna betjänar många verkstäder och bilägare, de ger kunniga råd, tillhandahåller tillbehör och bildelar och hänvisar till rätt verkstad vid behov. Personalen är serviceinrikad och butiken säljer även exempelvis fyrhjulingar.

Rickard Stedt driver sedan september 2015 Autoexperten i Eskilstuna tillsammans med Örjan Gustafsson, som även driver Autoexperten i Strängnäs. Rickard Stedt är delägare och har ett mycket stort bilintresse, samt mångårig kunskap. Autoexperten i Eskiltuna har både privatpersoner och verkstäder som kunder, och bland deras verkstadskunder tillhör många själva Autoexperten. Antalet anslutna bilverkstäder till Autoexperten blir också fler och fler. Att de är prisvärda, kunniga, reparerar bilar på ett fackmannamässigt sätt och finns i många bra geografiska lägen över hela landet, är några orsaker till deras popularitet.
Tillsammans betjänar de två butikerna i Eskiltuna och Strängnäs framförallt verkstäder i ett stort område som sträcker sig från Mariefred till Arboga och Köping. I Eskilstuna är man fem anställda och i Strängnäs fyra.
– Det går bra för oss och sedan vi tog över har vi årligen haft en ökning av omsättningen på runt 20 %, säger Rickard.

Hög servicenivå och stort utbud i butiken
Bilverkstäderna som är anslutna till Autoexperten drivs som egna företag, och står för trygghet i relation till bilägandet, oavsett om det handlar om service, reperationer eller förslag på inköp. Autoexperten i Eskiltuna har en gedigen butik där personalen hjälper till med allt som rör bilägande, och mer därtill.
– En bidragande faktor till butikens framgång här i Eskiltuna är den höga servicenivå som de anställda bidrar med samt det faktum att vi också ingår i KG Knutsson-koncernen, vilket inneburit mängder av fördelar för oss. En sådan är fördel är att vi via koncernen börjat sälja 4-hjulingar och tillbehör till dessa i butiken, berättar Rickard.
Från och med nästa år kommer Autoexperten, liksom många andra verkstadsanknytna företag, att behöva förhålla sig till GBV, Godkänd Bilverkstad.
– Som kedja är vi väl förberedda för att möta de kriterier som krävs för att bli certifierade! avslutar Rickard.

Text: Carolina Fredriksson
Research: Axel Eriksson