Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Atea i topp bland attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor

Atea Sverige topprankas av kvinnor som attraktiv arbetsgivare 2024. Det visar Karriärföretagens omröstning där kvinnor röstat på de arbetsgivare som de anser är mest attraktiva. Atea kniper i år sjätteplatsen på topp 10-listan inom Tech.

Omröstningen genomfördes mellan oktober 2023 och mars 2024 där kvinnor i Karriärföretagens studentnätverk, som består av över 30 000 studenter och Young Professionals, fick rösta på de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Omröstningen resulterade i en topp 10-lista över de mest attraktiva arbetsgivarna inom kategorier som ekonomer, IT, tech, civilingenjörer och högskoleingenjörer.
– Det är både viktigt och glädjande att unga kvinnor ser positivt på att man kan göra karriär hos oss, säger Lisa Eklöf, HR-chef för Atea Sverige.
– Vi har under många år arbetat dedikerat med dessa frågor vilket gett resultat. Våra topprankade traineeprogram tillsammans med vår starka företagskultur och ledarskapsprofil återspeglas positivt även i våra medarbetarundersökningar. Dessutom har vårt fokus på inkludering och mångfald inom hela bolaget gjort att vi sticker ut inom branschen.

Hög upplevelse av inkludering på Atea
Atea fick utmärkelsen som en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare av Karriärföretagen 2023. Att arbeta tillsammans i en atmosfär som präglas av utvecklingsmöjligheter är en stor del i bolagets företagskultur där inte minst mångfald och inkludering är två viktiga hörnstenar.
– Att medarbetarna upplever sig inkluderade på arbetsplatsen är en viktig del av Ateas vision The Place To Be. Vi har under flera år arbetat långsiktigt och strategiskt med att stärka upplevelsen av inkludering. I vår senaste medarbetareundersökning landar Ateas inkluderingsindex mycket högt, vilket är glädjande, och ett kvitto att vi är på rätt väg i vårt fortsatta arbete framåt, säger Christine Runefjärd, HR-specialist på Atea Sverige.

Källa: Atea