Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Erfarenheten sätter prägel på välrenommerad målerifirma

Invånare och företag i trakterna kring Oxelösund har aldrig långt till en professionell målerifirma. Oxelösunds Måleritjänst utför både invändig och utvändig målning, blästrar och lackerar och arbetar även med tak. Den långa erfarenheten i kombination med den starka bredden har genom åren genererat åtskilliga uppmärksammade projekt.

Sedan 2016 har Andreas Selander och Patrik Ivarsson drivit Oxelösunds Måleritjänst AB. De fick möjlighet att köpa loss måleriverksamheten i en befintlig firma där de båda hade jobbat i tio år. Butiksdelen, numera känd som Nordsjöbutiken, har funnits sedan 1960-talet.
Idag sysselsätter Oxelösunds Måleritjänst sju anställda, varav två också har ett förflutet i den tidigare firman. Tillsammans företräder de företagets breda målerikoncept.
– Vi jobbar med både invändig och utvändig målning och är även specialiserade på blästring och lackering, vilket vi kan utföra i vår egen lackbox. Vi har även kunskap och kompetens att måla tak och arbeta med mikrocement, upplyser Andreas Selander.

Varierande projekt
Oxelösunds Måleritjänst vänder sig till både företag och privatpersoner. Bland de förstnämnda märks uppdragsgivare som SSAB och hotellet Good Morning.
– För Good Morning tvättade vi och målade om fasaden, vilket var en yta på sammanlagt 600 kvadratmeter. Två man jobbade med detta i tre veckor. Vi har även arbetat med nybyggda lägenheter samt utfört arbete i Norge, inklusive insatser vi byggnationen av en ny Specsavers-butik. Stora utvändiga renoveringsprojekt är vi duktiga på, vi hoppas erhålla fler sådana uppdrag i framtiden, säger Andreas Selander.
Han tillägger att de inför vintersäsongen erbjuder prisvärda invändiga renoveringsinsatser för privatpersoner, så som lackering av köksluckor, vilket ger nytt liv åt äldre kök, utan att kostnaderna skenar iväg.

Lång erfarenhet
Både Andreas och Patrik har lång erfarenhet av måleribranschen. Andreas började sin karriär direkt efter gymnasiet och militärtjänstgöringen och har nu 18 år bakom sig i branschen. Patrik har å sin sida varit branschen trogen ända sedan 16 års ålder och har nu 35 års erfarenhet. Deras glada och positiva attityd sprider en härlig energi i företaget, vilket gör att hela teamet trivs och arbetar bra tillsammans. De har dessutom ett gott samarbete med närliggande Gripenskolan i Nyköping, varifrån Andreas och Patrik gärna välkomnar praktikanter.
De ser båda framtiden an med tillförsikt och spår en fortsatt god utveckling för både företaget och branschen.
– Vår ambition är att fortsätta växa organiskt, men också att locka till oss nya talanger. Det är viktigt att vi behåller vår breda kompetens för att vi även framöver ska kunna ta oss an komplexa och omfattande projekt.

Intervju: Richard Eriksson
Text: Örjan Persson