Den givna mötesplatsen för svenskt näringsliv sedan 1984

Skärgårdsdrömmar som blev verklighet

Apelago Group startades med visionen att anordna aktiviteter och event i den pittoreska skärgården. Tack vare ett starkt driv, kan man idagerbjuda upplevelser i Trosa Gästhamn och Kråmö skärgårdsby och på Trosa Havsbad.

Johan Wekell grundade Apelago 2018 med visionen att anordna aktiviteter och event i skärgården.
– Profilerar man sig som en kuststad, ska man kunna erbjuda besökare att uppleva skärgården på bästa sätt, säger Johan.

Ett år efter starten uppenbarade sig en möjlighet; upphandlingen för driften av Trosa Gästhamn blev aktuell. Det var en gyllene möjlighet, men Johan insåg att han behövde stärka sitt team. Han fann den förstärkning han behövde i Henrik Richter, som drev företaget Smaksensation tillsammans med tre andra. Genom att slå samman sina resurser och sin expertis bildade man Apelago Group AB och vann upphandlingen.

Kvalitet, service och ”vibes”
2020 uppenbarade sig nästa möjlighet när arrendatorn för ön Kråmö beslutade sig för att avsluta sitt uppdrag i förtid. Apelago Group tog då över driften och inledde ett omfattande renoveringsprojekt i vilket man moderniserade och förnyade stugbyn.
– Vi försökte göra så mycket som möjligt på kort tid. Resultatet blev 70 nyrenoverade stugor, redo att bokas, med fler på väg, berättar Johan.

2022 tog Apelago Group ytterligare ett steg framåt genom att vinna upphandlingen för Trosa Havsbad, beläget längst ut på Kråmö.
– Vi kände oss trygga i det. Service kunde vi redan och vi hade en bra organisation bakom oss, berättar Henrik.

Det som förenar alla aktiviteter i Trosa Gästhamn och Kråmö Skärgårdsby och på Trosa Havsbad är kvalitet och service.
– Varje aktivitet vi anordnar erbjuder måltider och dryck av hög kvalitet, men den verkliga nyckeln till framgång ligger i personalen. Det är de som skapar den goda ”viben”, säger Henrik.

Upplevelser i skärgården
Apelago Events arrangerar fester och underhållning runt gästhamnen, med catering som en central del. I gästhamnen finner man även restaurang Kölsvinet, som är öppen året om. Trosa skärgårdstrafik gör det möjligt för gäster att njuta av skärgårdsmiljön året runt. Dessa båtar binder även ihop Trosa Gästhamn, Trosa Havsbad, Kråmö och Askö.
– Det är mötet mellan hav och land som vi vill förmedla på bästa sätt, säger Johan avslutningsvis.

Intervju: Johan Malm
Text: Andreas Ziegler