Content pages
Stark utveckling för stadig plastproducent | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stark utveckling för stadig plastproducent

Åtta år i branschen, men erfarenheten i PE Plast AB sträcker sig betydligt längre tillbaka i tiden än så. Det här är en sann expert när det gäller formsprutning av plastprodukter, ett koncept som inneburit kraftig utveckling och tillväxt i företaget.

PE Plast AB:s huvudsakliga verksamhet handlar om att formspruta plastprodukter till bil-, el-, sjukvårds-, byggnads- och teknisk verkstadsindustri. Ambitionen är att lösa kundens alla önskningar kring samgjutningstekniker, såsom plast-plast, plast-gummi och plast-metall. Företaget, som formsprutar detaljer från 1 gram upp till 1,5 kilo, har haft en kraftig tillväxt de senaste åren. Idag sysselsätter verksamheten 20 anställda och omsätter cirka 35 miljoner kronor.
– Jag köpte företaget 2009, berättar VD Patrik Ekwall.
– De senaste åren har vi vuxit med 30-40 procent årligen och det har handlat om organisk tillväxt med våra befintliga kunder. Vi har under senare tid tagit fram 130 nya verktyg och vi bygger nu till 1 100 kvadratmeter för att klara den ökande efterfrågan. Vi är det lilla flexibla företaget med den höga kompetensen, som levererar rätt produkt i rätt tid till rätt pris. Jag vet, det låter som en klyscha, men det är vår ambition, säger Patrik.
Med utökad lokalyta behöver PE Plast naturligtvis också anställa fler kompetenta personer. Redan idag finns många medarbetare med lång erfarenhet av branschen.

Kunder i fordonsbranschen
PE Plast förfogar i dagsläget över ett tjugotal maskiner med låskraft från 20 till 500 ton. Robotarna i verkstaden bidrar till en hög automatiseringsgrad. De flesta av företagets kunder finns i fordonsbranschen, såväl personbilar som lastbilar.
– Vi har alla nödvändiga certifieringar som krävs för att få leverera till fordonsindustrin. Den senaste kallas EATF och vi fick höga betyg i certifieringsprocessen som ett kvitto på vår höga kvalitetsnivå, berättar Patrik Ekwall.
PE Plasts kunder erhåller support från idé till färdig produkt. När Patrik och hans kollegor blir engagerade tidigt i ett projekt finns goda möjligheter till kostnadsbesparingar genom rätt materialval och utformning av produkten. Kan en metalldel ersättas med plast? Om det är möjligt blir resultatet i regel kostnadseffektivt och mer miljövänligt.

Framtidsoptimism
PE Plast tillhandahåller verktygskonstruktion både lokalt och i Asien. Prototypframtagningen sker i nära samarbete med kunden.
– Hela vår produktionskedja präglas av ett klart och tydligt kvalitetstänk. När produkten är klar kan vi även lagerhålla den om kunden så önskar, och härutöver står vi alltid för snabba och säkra leveranser, säger Patrik Ekwall som förstås har all anledning att se ljust på företagets framtid.
– Vi är förväntansfulla inför framtiden, prognosen kan liknas vid en solig vårdag, säger han lite skämtsamt.
– Vi strävar också efter att vara en attraktiv arbetsgivare, med personal som trivs och stannar kvar.

Text och research: Sakari Bomström

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *