Content pages
Hög kapacitet i Norrlands Härdindustri | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Hög kapacitet i Norrlands Härdindustri

Bil- och skogsindustrin är två av de branscher som valt att vända sig till Norrlands Härdindustri AB i fråga om professionell värmebehandling. Här finns lång erfarenhet och brett kunnande inom området, vilket resulterar i skräddarsydda lösningar och snabba leveranser.

Norrlands Härdindustri etablerades redan under 70-talet och har sedan dess utvecklats i stadig takt till dagens professionella aktör kring värmebehandling. Vi möter Mario Costa, VD, som äger och driver företaget tillsammans med kollegan Peter Vesterlund. Verksamheten sysselsätter nio anställda och utgår från bolagets egen, 1 200 kvadratmeter stora, industrifastighet i Saltviks industriområde i Härnösand.
– Vi är ett legoföretag som värmebehandlar material åt framför allt skogsindustrin och bilindustrin, men även åt andra i behov av härdat material. Just legoproduktion är vår styrka då vi snabbt och flexibelt kan styra om i produktionen, vilket ger oss möjlighet att utföra såväl stora som små serier samt akuta uppdrag med hög kvalitet. En snabb och flexibel produktionskedja innebär att vi kan skräddarsy lösningar åt våra kunder och garantera snabba leveranser, framhåller Mario Costa.

Stark bredd
Mario berättar att deras produktionsanläggning innefattar sex härdugnar och fyra induktionsaggregat som tillsammans har kapacitet att härda i samtliga material och med en produktionskapacitet på upp till 15 ton per dag. Norrlands Härdindustri utför alla typer av härdningar, såsom sätthärdning och seghärdning, nitrokarburering, induktionshärdning och glödgningar. Den starka bredden attraherar en omfattande kundkrets där vi bland andra finner företag som Precomp Solutions i Ulricehamn, Ekets Mekaniska samt Bearbetningscenter i Kramfors.

Vill utvecklas
Enligt Mario Costa är ambitionen att fortsätta utveckla och investera i produktionen för att stärka kapacitet och flexibilitet, samt utveckla bolagets medarbetare.
– Personalen är förstås oerhört viktig för oss, de flesta har jobbat här i många år, vilket är en av våra styrkor, säger han.
Andra konkurrensfördelar är bolagets kostnadseffektiva lösningar och korta ledtider. Verksamheten är härutöver både kvalitets- och miljöcertifierad.
– Vi vill utvecklas hela tiden och ta ett stort ansvar i rollen som arbetsgivare i kommunen. Vi har till exempel anställt ett flertal nyanlända personer, något vi är stolta över och tycker är oerhört roligt och berikande. Vi vill utveckla såväl företaget som de personer som jobbar hos oss, avslutar Mario Costa.

Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *