Content pages
Öland digitaliseras – tusentals nya fiberhushåll innan årsskiftet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Öland digitaliseras – tusentals nya fiberhushåll innan årsskiftet

Enbart i år kommer fler än 2 000 hushåll på Öland anslutas till fibernätet när IP-Only fortsätter den massiva utbyggnaden på ön.
– Fibernätet är en förutsättning för morgondagens arbetsliv och samhällstjänster, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande i Borgholm.

Fiberoperatören IP-Only har redan kopplat upp över åtskilliga hushåll på Öland till höghastighetsbredbandet. Innan årsskiftet beräknas fler än 2 000 vara inkopplade. Totalt kommer IP-Only ge 11 000 öländska hushåll möjlighet att ansluta sig.
– Fibernätet är en förutsättning för morgondagens arbetsliv och samhällstjänster. Bland annat ser vi en intensiv utveckling av digitala vårdtjänster, vilka förenklar för medborgarna och gör att vården blir mer tillgänglig. Tryggheten ökar. För oss är det därför självklart att bygga ut fibernätet så snabbt som möjligt, säger Ilko Corkovic, kommunstyrelsens ordförande i Borgholm.
– En viktig aspekt i fiberutbyggnaden är medborgarnas engagemang, inte minst när det handlar om markavtal. Genom en snabb hantering av dessa avtal medverkar vi allihop till att utbyggnaden går så fort som möjligt. Och det vinner hela ön på, menar han. Det solidariska åtagandet som fiberkunden gör för byn och samhället är viktigt. Det är tillsammans vi blir starka – det gäller även för fibernätet.

”Ingen ska stå utanför”
Nyligen invigde IP-Only, tillsammans med Borgholms kommun, den nya sjökabeln som ansluter flera tusen hushåll och företag på Öland med höghastighetsinternet.
– Vi har redan sjökabel till Gotland och nu även till Öland. Genom denna drygt tre mil långa kabel ansluter vi öns digitala infrastruktur med fastlandets nät. Och det vi sagt så många gånger förut tål att upprepas – ingen ska stå utanför morgondagens digitala samhälle. Det gäller även Öland, säger JC Svensson, regionchef Syd på IP-Only.

Källa: ip-only.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *