Content pages
En trygg samarbetspartner för svensk industri | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En trygg samarbetspartner för svensk industri

Svensk industri har i Industriunderhåll AB en trygg och stabil samarbetspartner kring service- och underhållsinsatser. Med sitt starka koncept har man sedan starten attraherat en mängd stora kunder som ser fördelarna med en stark partner med ett arbetsätt kring allt ifrån idé till färdig lösning.

Industriunderhåll AB fyller 35 år och ägs idag av en kvartett med VD Ann-Sofie Borglund i spetsen. Genom åren har verksamheten ständigt förädlats till dagens framstående aktör kring montering, service och reparationsinsatser för industrin.
– Vi installerar, underhåller och reparerar våra kunders maskinparker och verkar brett med byggnation, service, försäljning och tillverkning, säger Ann-Sofie Borglund och berättar att man till exempel rycker in i samband med revisionsstopp på pappers- och massabruk.
– Vi monterar industrihallar och utför montage och flytt av hela fabriker. Vi kan även stå för bemanning under både kortare och längre perioder. Personalens kunnande är vår styrka och vår ambition är att även kunna bidra med vår breda kunskap för andra industrier, framhåller hon.

KG Mekaniska
Industriunderhåll AB importerar och säljer även byggmaterial i form av sandwichpaneler och byggplåt från Polen till marknadsmässigt bra priser.
– Det är något vi tror kommer att fortsätta växa, enligt våra marknadsundersökningar, konstaterar Ann-Sofie och nämner sedan dotterbolaget KG Mekaniska AB där man bland annat jobbar med stål- och plåtbearbetning, samt hydraulik.
– Vi jobbar också mycket med entreprenadmaskiner och lastbilspåbyggnader, samt servar en del kunder ute i fält. Vi producerar dessutom ett antal egna produkter, såsom kabel- och slangplogar, drillmaster, borrmaster för grävmaskiner och balgripar för jordbruk, upplyser hon.

Flexibilitet
Industriunderhålls kunder finns i Sverige och Norge med visst fokus på pappers- och träförädlingsindustrin. Bolaget innehar försäljningsagenturen för sågverksutrustning med inriktning mot virkestorkar från Heinola Sågverksmaskiner i de båda länderna. Produkterna är efterfrågade av olika aktörer på marknaden och så sent som i år uppfördes anläggningen Moelven Notnäs i Torsby.
Södra, Andritz, Derome, P.S. Åkeri i Varberg och Rox International är andra uppdragsgivare hos Industriunderhåll AB och KG Mekaniska.
Flexibilitet kännetecknar verksamheten i bolagen, och Ann-Sofie Borglund framhåller att man alltid försöker vara lyhörda inför sina kunders önskemål och behov.
– Vi vill våra en långsiktig partner till våra kunder där vi deltar hela vägen från idé till färdig lösning, säger hon, men påtalar också den problematik som uppstår när kunder efterfrågar service och underhåll under semester- eller stopperioder.
– Det blir inte lättare med tanke på att allt färre utbildar sig inom området, och det innebär att vi kommer att förändra vårt arbetssätt. Vi kommer försöka sprida ut vårt arbete lite jämnare över året så vi slipper toppar och dalar, samtidigt som vi kommer utveckla försäljningen av bygg- och plåtmaterial. Flexibilitet är vår styrka, avrundar Ann-Sofie Borglund.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *