Content pages
Rätt byggnadsställning sparar tid och pengar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Rätt byggnadsställning sparar tid och pengar

För byggbranschen är det av största vikt att hålla nere tidsåtgången för såväl montage som nedmontering av byggnadsställningar. I det avseendet är NSG AB en synnerligen viktig partner med sitt starka koncept kring moderna byggnadsställningar.

Nordic Scaffold Group (NSG) har mer än 40 års erfarenhet av byggnadsställningar. Sedan 2009 finns bolaget representerat i Kungälv efter att ha flyttat från Alingsås. Idag jobbar tolv personer, samt inhyrd personal i samband med arbetstoppar, i det välrenommerade företaget med fokus på ställningsbyggnationer, montering och uthyrning.
– Vi jobbar med två olika typer av system; Plettac och Peri stål- eller aluminiumställningar, samt väderskydd som efterfrågas allt mer. Vi förfogar över en stor kranbil plus fem mindre flakbilar, vilket gör oss väldigt flexibla och innebär att vi snabbt kan vara på plats hos behövande kunder, säger Niels Kjeldsen som leder verksamheten i Kungälv.

Flexibel modulställning
Niels Kjeldsen vet hur viktigt det är för byggbranschen att hålla nere tidsåtgången för såväl montage som nedmontering av byggnadsställningar. Av den anledningen har NSG AB tagit hem en modulställning som håller måtten inom industri- och fasadarbeten. I samarbete med Rillco AB har man utvecklat ett dubbelräcke som minimerar antalet komponenter, vilket således också minimerar såväl vikt som tidsåtgång i samband med montage och nedmontering.
– Det innebär förstås stora besparingar för de som väljer att investera i en sådan ställning i stället för att investera i en annan variant, poängterar Niels Kjeldsen och tillägger att NSG:s lösning även är perfekt för den flitige hemmafixaren som är i behov av en smidig och pålitlig byggnadsställning.

Återkommande kunder
På NSG i Kungälv verkar man företrädesvis lokalt med fokus på hemorten och dess grannkommuner. Beställarna är mestadels kommuner och byggföretag, varav många är återkommande tack vare ett långvarigt samarbete med NSG och en mycket kompetent och omtyckt depåchef, Georg Andersson. Sedan 2017 har man ett ramavtal med Kungälvs kommun och för fyra år sedan tecknade man ett underhållskontrakt med Mölndals Energi. För närvarande är man involverat i ett stort projekt i Dösebacke i Kungälvs kommun avseende ett nytt Vattenverk i regi av NCC. Här har NSG ett kontrakt för byggnadsställningar till mitten av 2018.
– Våra uppdragsgivare uppskattar vår stora flexibilitet och att vi levererar den service och kunskap som kunderna kräver av oss, säger Niels Kjeldsen som ser ljust på bolagets framtid.

Research: Håkan Larsén
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *