Content pages
Experter på data och telekommunikation | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Experter på data och telekommunikation

Blacklink Networks AB är en aktör som verkar i sin bransch absoluta framkant. Det här är en expert på planering, utbyggnad och operativ drift av kommunikationsinfrastruktur, ett koncept som attraherar såväl fastighetsägare som operatörer av offentliga och privata data- och telekommunikationsnät.

Det har gått ungefär fyra år sedan vi sist besökte Christian Eklund & Fevzi Ahmed, två av ägarna till Blacklink Networks AB, och vi kan genast konstatera att tiden inte har stått stilla i företaget. Fyra tjänstebilar och ett tiotal anställda har förvandlats till 45 bilar och ett 60-tal medarbetare. Och det är just personalen som Christian och Fevzi lyfter fram som huvudskäl till framgångarna.
– Vi hade aldrig avancerat och flyttat fram våra positioner på marknaden om det inte hade varit för vår duktiga personal, gemenskapen och den goda samanhållningen vi har i företaget. Arbetsmiljön är riktig bra och vi har bra försäkringar för våra anställda, egen personalportal, friskvård samt regelbundna sammankomster med mera, berättar de när vi träffar dem på huvudkontoret i Varberg.
Härutöver driver man numera även en filial i Malmö, vilket sammantaget formar ett arbetsområde som sträcker sig över Västra Götaland, Halland och Skåne.

Stark bredd
I Blacklink Networks AB är man experter på data och telekommunikation. Man vänder sig till fastighetsägare samt operatörer av offentliga och privata nät avsedda för data-och telekommunikation, och erbjuder både tjänster och produkter inom planering, utbyggnad och operativ drift av kommunikationsinfrastruktur, såsom fastighetsnät, optofibernät, FTTH, trådlösa nätverk och aktiv nätelektronik.
– Vi kan åta oss ett helhetsansvar eller fokusera på något enskilt område tack vare vår spetskompetens. Det är kunden som bestämmer, poängterar Christian Eklund och nämner villainstallationer och företagsinstallationer som exempel.
Blacklink Networks jobbar också med utbyggnad av fibernät, vilket exempelvis kan handla om att blåsa en fiberkabel mellan två punkter samt svetsning, installation och dokumentation.
– Dokumentation är en viktig del av arbetet, och vi gör det för att kvalitetssäkra processen. Vi tycker om ordning och reda, säger Fevzi Ahmed.
Ett annat arbetsområde är service som kan handla om såväl små som omfattande insatser.
– Vi erbjuder förmånliga serviceavtal till våra kunder och står för skräddarsydda lösningar. Våra ledord är kvalitet, punktlighet och lyhördhet, säger Fevzi.

Kvalitetsfokus
Idag ingår Blacklink Networks i koncern med Blacklink Holding AB som ägare och Blacklink Entreprenad AB som systerbolag. Det var 2011 som Christian och Fevzi, tillsammans med ytterligare en kollega, startade bolaget efter flera år i fiberbranschen. Efter att man gjort ett antal större jobb utan en enda besiktningsanmärkning började kunderna strömma till.
– Det lönar sig att arbeta hårt med kvalitet, menar Christian och nämner några referenskunder som Varberg Energi, Peab, Ericsson, Kasab, Netel, Akea, och Bäck Installation.
– Många anlitar oss då vi står för hög kvalitet och är lyhörda för kundens önskemål. Att vi hela tiden investerar i maskinparken och kan utföra alla typer av uppdrag är något som uppskattas högt, säger Christian och Fevzi.
De har för avsikt att fortsätta utveckla verksamheten. Viljan och tankar finns på att etablera ytterligare en filial inåt i landet, men inget är spikat och klart.
– Vi kommer att fortsätta lyssna på marknaden och behovet hos både nuvarande och potentiella kunder och agera därefter, avslutar Christian Eklund och Fevzi Ahmed.

Research: Arn Omanovic
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *