Content pages
Stark bredd i rutinerat formsprutningsföretag | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Stark bredd i rutinerat formsprutningsföretag

I Härnösand finner vi en sann expert när det gäller legotillverkning av kvalificerade
formsprutade och extruderade produkter. Härnösands Plastindustri AB har lång erfarenhet av branschen och erbjuder ett tilltalande koncept som kombinerar hög kvalitet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

Legotillverkning av kvalificerade formsprutade och extruderade produkter är Härnösands Plastindustri AB:s specialitet. Kompetent personal i kombination med en modern och ändamålsenlig maskinpark formar ett koncept som dessutom innefattar framtagning av nya  produkter i samarbete med kunden, liksom service och underhåll av både formsprutnings- och extruderingsverktyg. Verksamheten utgår från den moderna anläggningen vid Saltviks industriområde i Härnösand, och det är här vi träffar far och son Ulf och Kim Müller som leder bolaget.
– Vi kombinerar hög kvalitet, möjlighet till korta serier, snabba leveranser med egen lastbil och konkurrenskraftiga priser, och det har gjort att vi har ett väldigt gott rykte i branschen. Vår närhet till både hamnen och E4 är förstås också en stor fördel avseende tillgänglighet, konstaterar de båda.

Byggde från grunden
Ulf Müller startade företaget 1989 när hans dåvarande arbetsgivare gick i konkurs.
– Vi jobbade med formsprutning och jag frågade helt enkelt om jag fick hyra in mig på maskinerna, vilket jag fick och på den vägen är det. Med tiden uppgraderade jag maskinparken och ökade företagets kapacitet. 1994 ombildade jag företaget till aktiebolag och hyrde ut mig själv åt lokala aktörer i  behov av formsprutade plastdetaljer, berättar Ulf.
Därefter har han även gett sig in i fastighetsbranschen med ett antal lyckade investeringar, inte minst anläggningen som Härnösands Plastindustri verkar i via bolaget Saltvik Invest AB. Avsikten är att investera i fler industrifastigheter framöver.

Generationsskifte
Härnösands Plastindustri AB sysselsätter idag tolv anställda och har tidigare blivit utsett till Årets Företag i regionen. Genom åren har man tagit fram en mängd olika produkter och lösningar.
– Vi  har till exempel formsprutat kastöglor till samernas lasson och utvecklat plastblandningen i dessa, berättar Kim Müller.
Kunderna finns även i bland annat skogsindustrin och inom husvagnsnäringen.
– Bredden är vår främsta styrka, menar Kim som successivt kommer att ta över ledarrollen i Härnösands Plastindustri efter sin far.
Trots sin unga ålder har han – som han uttrycker det – formsprutningen i blodet och blev involverad i pappas verksamhet redan som ung.
– Jag känner mig jättetaggad, ambitionen är att företaget även i framtiden ska vara en ledande aktör inom formsprutning i Norrland, avslutar Kim Müller med stort eftertryck.

Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *