Content pages
Kompletta insatser i kök och badrum | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Kompletta insatser i kök och badrum

Husfasader, kök, badrum och andra våtutrymmen är Mijo AB:s specialitet. Den kvalitetsmedvetna byggfirman jobbar med allt ifrån puts och murning till plattsättning, liksom utläggning av flytspackel och EPSCement®.

Mikael Widén och Johan Träff hade känt varandra och jobbat ihop länge när duon startade Mijo AB 2006.
– Vi hade sedan tidigare byggt upp ett bra kontaktnöt med många nöjda kunder, så vi fick en bra start. Från början gjorde vi jobben själva men idag är vi nio anställda och har byggt upp ett gott renommé i branschen, berättar Mikael och Johan.
Mijo AB utför ombyggnationer av badrum och våtutrymmen, puts och murning av hus och fasader, samt plattsättning i kök, badrum och andra utrymmen.
– Vi servar såväl stora som små kunder, ingen förfrågan är vare sig för liten eller för stor för oss. Vi jobbar med ett klart och tydligt kvalitetsfokus där samtliga våra anställda följer vår kvalitets- och miljöpolicy, vilket gör att vi alltid kan stå för arbetsinsatser av högsta kvalitet och enligt gällande miljönormer. Det genomsyrar alla delar av verksamheten och är något vi är stolta över, säger Mikael Widén.

Lägger EPSCement®
Mijo AB utför även större utläggningar av flytspackel och EPSCement®, något man är ensamma om i hela Norrköping. Det rör sig om en lättbetongkonstruktion för till exempel grunder, väggar och golv vid bland annat stambyten. EPS är överlägsen vanlig betong, framför allt beträffande torktid, vilket innebär att golvet kan nyttjas redan dagen efter att arbetet utförts. Detta är mer eller mindre revolutionerande eftersom det kortar ledtider/byggtider för byggaren som kan utföra projekten snabbare. Även de boende i ett område där stambyte utförs gynnas eftersom de helt enkelt kan använda sina badrum snabbare efter exempelvis ett stambyte.
– Det blir helt enkelt en win-win-situation för både oss och våra kunder, påpekar Johan Träff.
– Det här är inte en ny produkt men den utvecklas i en rasande takt, och det tåget är vi med på.
Mijo använder pumpar för att applicera EPS på golven eller väggarna. Det har, enligt Johan och Mikael, varit en läroperiod, men nu står man redo att anta fler och större projekt.
– Denna produkt är rolig och givande att arbeta med och vi är övertygade om att den kommer att användas mer och mer, inte bara här i Norrköping över hela Sverige, säger de.

Trivseln i fokus
Mikael och Johan spår en fortsatt god utveckling i Mijo AB. Man förspråkar ordning och reda, men är också noga med att alla i företaget trivs och har roligt på jobbet.
– Vi brukar ha en hel del aktiviteter även efter jobbet, det är viktigt att killarna trivs och känner sig som hemma. Familjekänslan sitter verkligen i väggarna här och så ska det förbli, understryker de båda.
– Vi vill gärna växa, men för oss är det viktigt att vi inte gör det på bekostnad av trivseln i företaget. Tillsammans med våra kunder växer vi i en jämn och stadig takt.

Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *