Content pages
Framtidens arbetsplats poppis i nutid | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Framtidens arbetsplats poppis i nutid

Vallastaden uppvisar mängder av nyskapande idéer kring hur vi kan bygga, bo och leva i framtiden. Men hur ser framtidens arbetsplatser ut? Vilka lösningar erbjuds i morgondagens arbetsliv? I Sankt Kors kontorshus i området testas framtidens arbetsplats och morgondagens möjligheter skarpt, i realtid.

Vallastadens enda kontorshus är byggt av Sankt Kors. Under bo- och samhällsexpots tre intensiva veckor fylldes huset av den levande utställningen ”Framtidens arbetsplats”, där företagare har provjobbat i den spännande miljön, fylld av nya tekniska lösningar. Bland annat har de haft tillgång till Linköpings första utomhusarbetsplats, högst uppe på husets terrass. En av de som jobbat i ”framtidens kontor” är Anton Hedström på Idea Hunt. Han berättar om en lyckad testperiod med ständigt utbyte av information och erfarenheter.
– Kontoret har allt jag behöver, många bra platser att sitta vid, skrivare, konferensrum som bokas smidigt via en app, wifi som fungerar även på takterrassen och inte minst gott kaffe. Vi har verksamhet även i USA och kör videomöten varje vecka. Att kunna ha mötet utomhus, eller i det inglasade mötesrummet med schysst ljusinsläpp och frisk luft har verkligen varit inspirerande. Jag är också mycket positivt överraskad över allt gott som kommer med att sitta tillsammans med andra bolag, säger Anton.

Rum för tillväxt
Med kraft av tekniska innovationer skapas nya möjligheter, inte minst för människor att arbeta nära tillsammans i mer flexibla miljöer. Sankt Kors jobbar på många olika sätt för att skapa miljöer som lockar till utveckling, kreativitet och mänskliga möten. Anna-Maria Jakobsson, tillväxtchef på Sankt Kors, menar att vi ställer nya krav på vår arbetsplats och att det traditionella kontoret med fördel kan kompletteras med fler alternativ.
– Lokalerna ska erbjuda olika typer av arbetsplatser som fyller olika behov och du ska kunna sitta var som helst, något som är möjligt tack vare digitaliseringen. Det moderna kontoret uppmuntrar möten och samtal med kollegor. Tekniken skapar nya förutsättningar, men det är hur vi människor interagerar som är det mest spännande. De flexibla platserna ökar chansen att personer som kanske inte annars skulle arbetat nära varandra hittar nya infallsvinklar, ny energi och nya möjligheter till samverkan, säger Anna-Maria.

”Gav mersmak”
Sankt Kors fortsätter att söka vägar för att forma framtidens kontor. Huset i Vallastaden ska även fortsättningsvis fungera som testbädd för att hitta de bästa lösningarna för framtidens företagsmiljöer och hyreslösningar. Testperioden under expot i Vallastaden gav verkligen mersmak, menar Anna-Maria.
– Det är jättekul att vår kontorslösning och utomhusarbetsplatsen får så mycket uppskattning. Det är tydligt att många önskar sig en flexibel arbetsmiljö, utan att för den skull behöva göra avkall på vare sig teknik eller bekvämlighet. Men om ett företag önskar sig ett mer traditionellt kontor, har vi har fem våningar till i huset med plats för det också, säger Anna-Maria.

Källa: saktkors.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *