Content pages
SKF invigde testcenter för stora lager | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SKF invigde testcenter för stora lager

SKF har invigt det nybyggda testcentret Sven Wingquist Test Center i Schweinfurt, Tyskland, en investering på totalt 40 miljoner euro. Centret är det första i världen där man kan testa stora lager (large-size bearings) under faktiska driftsförhållanden. Detta ger en effektivare utvecklingsprocess för kunder, förbättrad lagerprestanda och längre livslängd.
Sven Wingquist Test Center har två testriggar. En rigg är avsedd för tester av huvudaxlar i vindkraftverk. Den andra riggen kommer att användas för att testa lager som används i andra industrisektorer, däribland gruvor, stål- och marinindustri.
Testriggarna kommer, i kombination med SKF:s vidareutveckling av diagnostik, tillståndsövervakning och simuleringsmetoder, att bidra till kortare ledtider för tester och produktutveckling samt ge fördjupade kunskaper om lagerprestanda.
Strategisk fördel
Victoria Van Camp, CTO och President, Innovation and Business Development, säger:
– Ingen annan anläggning har förmågan att testa stora lager med samma noggrannhet under faktiska driftsförhållanden, vilket ger oss och våra kunder en viktig strategisk fördel. Tekniken som används på Sven Wingquist Test Center kommer att bidra till minskad tids- och resursåtgång för våra kunder, samtidigt som den tillgodoser deras ambitioner om ökad tillförlitlighet och brukbarhetstid.
Testcentret har finansierats av Bayerns ministerium för ekonomi, media, energi och teknik samt det tyska förbundsministeriet för miljö, naturskydd, byggande och kärnsäkerhet.
Källa: skf.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *