Content pages
Städtjänster med hjärtat på rätta stället | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Städtjänster med hjärtat på rätta stället

Ha-Ren Städ & Allservice är städföretaget med det stora hjärtat. Här är det fasta priser, ordning och reda, samt schyssta villkor som gäller, ett koncept som attraherar såväl företag som privatpersoner.
Det var Thomas och Susanne Svensson som startade Ha-Ren Städ & Allservice 1997 när de bestämde sig för att flytta till Oskarshamn för att starta eget tillsammans med några vänner.
– Ursprungstanken var att erbjuda byggrelaterade tjänster men när byggkonjunkturren störtdök fick vi snabbt börja tänka i nya banor, berättar Susanne.
Städuppdrag föll sig naturligt och man hade redan från början en vision om att hela tiden utveckla företaget mot helhetslösningar.
– Vi började med hemstäd och företagsstäd och när kunderna såg att vi gjorde bra ifrån oss spred sig ryktet. Det blev en ringar på vattnet-effekt och snart började vi även med fönsterputs och trädgårdsskötsel. En nöjd kund är en glad kund och vi har därför alltid arbetat metodiskt med flexibilitet och kundanpassade lösningar, förklarar Susanne.
Fast pris gäller
I Ha-Ren Städ & Allservice jobbar man alltid med ett stort hjärta och till rätt pris.
– Vi är kanske inte billigast, men vi kan det vi gör, säger Thomas.
Idag har företaget 17 anställda. Susanne sköter administrationen och Thomas själva driften ute bland medarbetarna. Man ser sig om ett kundvänligt städtjänstföretag för såväl privatpersoner som företag och kommuner, och jobbar efter principen med fasta priser.
– Om vi har gett kunden ett pris är det detta som gäller. Visst händer det att fler timmar än avtalat behövs, men i dessa fall löser uppdraget med glädje och kunnighet. Vi vill gärna att våra kunder ser oss som en partner och problemlösare, vi jobbar med helheten, betonar Thomas Svensson.
Efterlyser lika villkor
Ha-Ren Städ & Allservice innehar R-Licens, vilket är en kvalitetsstämpel och ett bevis på att man bedriver en seriös verksamhet. Thomas och Susanne konstaterar dock att städbranschen inte känns helt ren mot bakgrund av att alla aktörer inte konkurrerar på samma villkor.
– Det finns faktiskt statliga bolag som inte konkurrerar på samma villkor som vi och andra företag likt vårt. Det känns inte bra och är inte rättvist mot oss småföretagare. Regeringen pratar ofta om att de vill hjälpa oss småföretagare på olika sätt, men så vitt vi kan se händer ingenting. Vi behöver hjälp med konkret handling, inte bara i ord. För oss känns det viktigt att vara öppna med detta, för vi tror att många liknande företag upplever samma sak, säger Thomas och Susanne Svensson.
De båda ser trots allt ljust på företagets framtid. De utstrålar envishet och har för avsikt att fortsätta utveckla företaget.
– Vi kikar på fler flexibla lösningar på alla fronter inom vår bransch och tror på vår vision. Vi vill föregå med gott exempel och ligga i framkant när det gäller arbetet för lika villkor för oss småföretagare.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *