Content pages
Skanska bygger 40 våningar högt bostadshus i Seattle | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Skanska bygger 40 våningar högt bostadshus i Seattle

Skanska har tecknat avtal med Burrard Development om att bygga en skyskrapa för bostäder i Seattle, USA. Kontraktet är värt 152 miljoner dollar, cirka 1,4 miljarder kronor, vilket inkluderas i orderingången för USA för det första kvartalet 2017.
Det 40 våningar, cirka 122 meter höga, huset kallat NEXUS kommer att bli ett landmärke på Seattles horisont. En serie kuber med 8 graders skillnad sinsemellan, vilket skapar dynamiska mellanplan med unika bekvämligheter och terrasser för de boende. Utöver 382 bostadsrätter, kommer den totalt 55 000 kvadratmeter stora byggnaden att inkludera detaljhandel på markplan och sju våningar parkeringsgarage under jord.
Klart 2019
Byggnaden kommer också innehålla gym, medierum och uteplats, utöver ett utställningskök, privat matsal, skybar, allrum och utsiktsplats med utomhuskök samt lounge med eldplats på takterrassen.
Byggnationen pågår och slutförandet är planerat till mitten av 2019.
Ledande roll
Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande och utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig-privat samverkan. Skanska USA omsatte 59 miljarder kronor 2016 och hade cirka 9 300 anställda i sin verksamhet.
Källa: skanska.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *