Content pages
Uppfinningsrikedom och framåtanda hos innovativ entreprenör | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Uppfinningsrikedom och framåtanda hos innovativ entreprenör

Det som började med en egentillverkad lantbruksvagn under 50-talet har utvecklats till en framstående producent av vagnar, stommar till maskinhallar och kemikalieförråd. Ivarssons i Metsjö AB personifierar uppfinningsrikedom och framåtanda och levererar prisvärda produkter av högsta kvalitet.
Anders Ivarsson leder verksamheten i Ivarssons i Metsjö AB tillsammans med kusinen Per Ivarsson. Han berättar att det var hans farfar Karl-Uno och dennes bror Sune som i sitt lantbruk hade behov av en vagn. De konstruerade en egen variant med mycket lyckat resultat, ryktet spreds bland granngårdarna och snart erhöll de beställningar som bara blev fler och fler.
Mycket har hänt sedan dess i bolaget som hela tiden har utvecklat och vässat sitt koncept.
– Idag satsar vi på tre huvudprodukter; vagnar, stommar till maskinhallar och kemikalieförråd. Lantbruksvagnarna är förstås vår äldsta produkt, men vi utvecklar den hela tiden för att den ska leva upp till våra kunders ökande krav, säger Anders Ivarsson och berättar att Lantmännen och Swecon är två av återförsäljarna av företagets lantbruksvagnar.
Innovativa lösningar
Ivarssons i Metsjö AB:s maskinhallar är avsedda för såväl jordbruk som industri. De har en spännvidd på fribärande balkar från 10 till 40 meter och levereras som kompletta byggsatser i isolerat eller oisolerat utförande. Den så kallade Metsjöhallen är vida känd för sin höga kvalitet.
Beträffande gas- och kemikalieförråd rör det sig om mobila lösningar som går att få i storlekar på allt ifrån 0,7 till hela 35 kvadratmeter.
– Det var i början av 80-talet som bensinstationernas hantering av gasol väckte en efterfrågan på dylika lösningar. Det här blev genast en stor produkt för oss och vi har med åren utvecklat den till att omfatta förråd i många offentliga lokaler, såsom biografer, laboratorier, skolor och restauranger – det vill säga överallt där kraven på miljövänlig och säker förvaring är höga, säger Loa Ivarsson som är tredje generationen i företaget.
Ivarssons i Metsjö AB levererar till kunder över hela Norden samt EU. Företagets produkter har ett starkt anseende bland slutanvändare som exempelvis är lantbrukare, entreprenadföretag och industri. De uppskattar bolagets fokus på hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris, något som möjliggörs genom att Ivarssons erhåller direktleveranser av färdigkapad råvara direkt från stålverken. Inga mellanhänder håller kostnader – och priser – nere.
Kvalitetsprägel
Ivarssons i Metsjö AB sysselsätter ett 80-tal anställda. Man jobbar för högtryck och utvecklar sina produkter i ett nära samarbete med Brandskyddsmyndigheten och miljönämnder.
– Våra normer följer europeisk standard för explosiva ämnen. Det sätter en kvalitetsprägel på våra produkter, men våra kunder uppskattar också vårt tydliga miljötänk. De vagnar vi tillverkar har till exempel en mycket låg vikt, vilket minskar drivmedelsförbrukningen i de fordon som drar dem, påpekar Loa.
Han noterar att efterfrågan på företagets produkter ökar, inte minst i Sverige, och han tror på en liknande utveckling även i övriga Europa.
– Vi följer utvecklingen och ska fortsätta stå för innovativa lösningar. Vi tror på våra produkter, säger Loa Ivarsson.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *