Content pages
Tieto och Verisec i samarbete kring ny e-legitimation | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Tieto och Verisec i samarbete kring ny e-legitimation

Tieto och IT-säkerhetsbolaget Verisec har inlett ett samarbete kring e-legitimation för offentlig sektor. Samarbetet innebär att Tieto underlättar integrationen mellan en ny e-legitimationslösning från Verisec och de olika system och tjänster som används av myndigheter, kommuner och landsting runtom i landet. Syftet är att skapa en mobil, säker och användarvänlig e-legitimation som underlättar vardagen för både offentliganställda och medborgare.
Tieto är en av Nordens ledande mjukvaru- och tjänsteleverantörer med kunder inom såväl privat som offentlig sektor. Flera statliga myndigheter, samtliga landsting och 275 av Sveriges kommuner har Tietos system och tjänster integrerade i sin IT-miljö eller i hanteringen av den. En viktig del av en IT-miljö är den digitala identifieringen av användarna och idag används ofta en rad olika lösningar som är kostsamma, begränsade eller har bristande användarvänlighet. I och med samarbetet mellan Tieto och Verisec kan inloggnings- och identifieringsprocesser förenklas och användarupplevelsen och säkerheten förbättras.
Mats Brandt, chef för offentlig sektor i Sverige på Tieto:
– Vi ser e-legitimation som en kritisk och en mycket viktig pusselbit för att lyckas med digitaliseringen av offentlig sektor. Med en e-legitimation som är såväl kostnadseffektiv och tillgänglig för alla skapas stora möjligheter för utveckling av nya tjänster för medborgarna. Med vår drivande roll i Sveriges digitalisering ser vi ett stort värde i att vara med och bygga upp den nya e-legitimationen tillsammans med Verisec och vårt ekosystem av kunder och partners.
Johan Henrikson, VD Verisec:
– I vår strävan att skapa en e-legitimation för alla är Tieto en viktig partner för att erbjuda relevanta tjänster kopplat till att driva användare till det ekosystem av identiteter som vi skall bygga upp. En aktör som Tieto ger oss goda förutsättningar att nå stora användargrupper och därmed göra den nya e-legitimationen till en nyckelfaktor i Sveriges fortsatta digitalisering.
Källa: tieto.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *