Content pages
Nya utmaningar väntar TD Fernströms Entreprenad AB | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Nya utmaningar väntar TD Fernströms Entreprenad AB

När den nya järnvägsbanan kommer att byggas genom Linköping lär det bli fullt upp för Fernströms Entreprenad. Redan idag är företaget en ofta anlitad aktör i samband med olika bygg- och infrastrukturprojekt i regionen. Den starka bredden, kompetensen och höga kapaciteten gör Fernströms Entreprenad till ett givet val.
David Fernström, delägare i TD Fernströms Entreprenad AB tillsammans med sin pappa Torbjörn, berättar att det var hans far som startade företaget 1992 som enskild firma. Till en början hyrde han ut sig själv som förare åt andra företag i Linköping med omnejd.
– Jag startade eget 2010 men körde åt min far, ett samarbete som växte med tiden och som till slut resulterade i att vi båda bestämde oss för att slå våra påsar ihop 2011. Idag är vi tio anställda och hyr in egenföretagare vid behov, berättar David.
Vi-känsla
Grunden till företaget är, enligt David, kunskap, erfarenhet och ödmjukhet.
– Vi är ett entreprenadföretag med stora muskler och hög produktivitet som bistår våra kunder med markarbeten, maskintransporter och andra tunga transporter med hög kvalitetskänsla, ofta i rollen som underleverantör. Ofta rör det sig om infrastrukturprojekt men vi är alltid intresserade även av andra typer av projekt. Inget är vare sig för stort eller för svårt för oss, säger David Fernström.
Han berättar att han gärna själv deltar i arbetet genom att till exempel köra maskinerna. Han ser sig själv som en del av företaget och har som ambition att samtliga företagets medarbetare ska känna likadant.
– Jag är inte chefen som pekar och styr, utan snarare den som utför reparationer eller hoppar ner i gropen. Jag vet och kan vad jag pratar om, och den kunskapen ska komma verksamheten tillgodo. Min far är likadan och vi ser oss båda som operativa delägare, säger David.
Han lyfter fram den vi-känsla som finns i bolaget, något som han ser som en av dess främsta styrkor.
– Vi står för ett gott bemötande, vi är omtyckta och lätta att ha att göra med. När våra medarbetare känner sig delaktiga i den dagliga driften tar de ett större ansvar. Tillsammans med korta beslutsvägar skapar det stor flexibilitet. På det sättet är vi ett modernt företag med stolthet i det vi gör.
Utvecklingspotential
Fernströms Entreprenads tjänster riktar sig till bygg- och entreprenadföretag, kommuner och privatpersoner. Arbetsområdet sträcker sig över framför allt Östergötland med omnejd, man åker ditt uppdragen finns. Den ändamålsenliga maskinparken består av hjul- och bandgrävmaskiner, dumprar och lastbilar.
– Vi löser oftast de efterfrågningar som finns, men har vi fullt upp löser vi det oftast med hjälp av andra entreprenörer. Maskintrailertransporter utförs över hela Sverige och vi strävar ständigt efter en så låg miljöpåverkan som möjligt. Därför kör vi endast med miljöcertifierade fordon, berättar David.
Bolaget är medlem i ME Maskinentreprenörerna och Åkeriföreningen, vilket skapar stor trygghet för företagets kunder.
För närvarande jobbar man med ett projekt i Boxholm på uppdrag av BEFAB. Det rör sig om en nybyggnation av en gasanläggning intill Ovakos anläggning. Det lär dock bli fullt upp för David och hans kollegor även framöver, inte minst med tanke på bygget av den nya järnvägsbanan genom Linköping.
– Det kommer att följa en mängd nybyggnationsprojekt i dess spår. Det tillsammans med andra utvecklingsplaner kommer att ge oss stora möjligheter att fortsätta växa. Vi är och förblir en aktör att räkna med, avslutar David Fernström.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *