Content pages
Vätgaståg har gjort sin första lyckade testkörning i 80 km/h | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Vätgaståg har gjort sin första lyckade testkörning i 80 km/h

Alstom har genomfört den första lyckade provkörningen i 80 km/h av världens enda bränslecelltåg, Coradia iLint, på sin egen testbana i Salzgitter i Tyskland. Omfattande testkörningar genomförs i Tyskland och Tjeckien under de kommande månaderna innan Coradia iLint kör sina första passagerare på sträckan Buxtehude-Bremervörde-Bremerhaven-Cuxhaven i Tyskland i början av 2018.
Coradia iLint är det första passagerartåget i världen med lågt golv som producerar elen för framdriften med hjälp av vätgas. Tåget är helt tyst och släpper bara ut ånga och kondenserat vatten. Coradia iLint är särskilt lämpad för drift på icke-elektrifierad järnväg. Med Coradia iLint får man en hållbar tågtrafik med bibehållen hög tågprestanda.
– Coradia iLint och vår bränslecellsteknik gör Alstom till den första järnvägstillverkaren som erbjuder ett nollutsläppsalternativ för publik transport. Vårt nya drivsystem, som hittills framgångsrikt provats på en testbana, har även använts på ett tåg för första gången – ett viktigt steg mot mer miljövänliga transporter i Europa, säger Didier Pfleger, vice VD för Alstom Tyskland och Österrike.
Avsiktsförklaringar för 60 tåg
De dynamiska testerna har utförts i Salzgitter med en hastighet på 80 km/h och i Velim i Tjeckien med upp till 140 km/h, som är Coradia iLint:s högsta möjliga hastighet.
Alstom har redan skrivit avsiktsförklaringar för att sälja 60 tåg till de tyska delstaterna Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg och det hessiska transportförbundet Rhein-Main-Verkehrsverbund.
Källa: alstom.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *