Content pages
Flexibel problemlösare för Mellansveriges industrier | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Flexibel problemlösare för Mellansveriges industrier

Ett lösningsorienterat företag.
Så beskriver Mattias Lindvall Västerviks Produktionsteknik AB. Han driver firman som specialiserat sig på legobearbetning i stål och rostfritt, en verksamhet som attraherar Mellansveriges industrier.
Västerviks Produktionsteknik AB arbetar med legobearbetning i stål och rostfria material, med hjälp av både CNC-styrda och manuella maskiner. VD och ägare Mattias Lindvall berättar att företaget startades 2005 och att han idag driver firman med sina två anställda.
– Roger och Lasse är guld värda, berömmer han.
– De gör att arbetet går smidigt även om processen håller en hög teknisk nivå, fortsätter han och visar upp den tusen kvadratmeter stora verkstaden som innefattar en mycket ändamålsenlig maskinpark.
Här finns bland annat en bäddfräs Anayak med indexerbart ortogonalt huvud, vilket är speciellt för branschen, och med kapacitet att klara material på upp till 3 000 millimeter. Här finner vi också en 4-axlad fleroperationsmaskin Quaser och flera Profilasvarvar som kan ta sig an riktigt stora objekt.
– Framöver kommer vi att investera i en CNC-svarv av större modell för att på ett ännu bättre sätt kunna möta marknadens behov, informerar Mattias Lindvall.
Jobb som utmanar och utvecklar
Mattias beskriver Västerviks Produktionsteknik AB som ett lösningsorienterat företag med stor kompetens av att svarva och fräsa detaljer och komponenter i små serier och i stora och små storlekar. Upptagningsområdet sträcker sig över hela Mellansverige.
– Vi gillar att åta oss uppdrag som vi tycker är utmanande och som utvecklar oss. Vi har även möjlighet att arbeta mobilt eftersom vi förfogar över en servicebil som gör att vi kan åta oss uppdrag på plats hos industrier eller på andra platser där vår kompetens behövs. Vi gillar att lösa våra kunders problem kring maskindetaljer, verktyg och maskinreparationer, där vi ser att vi kommer till vår rätt, säger Mattias.
Framtidsfokus
Västerviks Produktionsteknik jobbar även med konstruktion och har bland annat tagit fram en tiltrotator i samarbete med Rolf Mannbro, firma Maxbro. Nu blickar Mattias och hans kollegor framåt, och ambitionen är att hela tiden ha ett öra mot marken för att anpassa verksamheten efter marknadens ständigt ökande krav och behov.
– Vi kommer att investera kontinuerligt i maskinväg så att vi även i fortsättningen ska kunna klassas som ett flexibelt, lösningsfokuserat detaljframställningsföretag med hög kvalitetskänsla. Det är så våra kunder ser på oss, och det är därför många av dem är återkommande. Vi växer i lagom takt tillsammans med dem, avslutar Mattias Lindvall.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *