Content pages
Brounderhåll och byggverksamhet i perfekt harmoni | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Brounderhåll och byggverksamhet i perfekt harmoni

När Trafikverket beslutade att drygt 900 broar skulle underhållas och repareras i Sydsverige var det TGM Bro AB som fick uppdraget. Ett mycket omfattande uppdrag, men i ett företag med stor framåtanda var ambitionen större än så.
– Eftersom arbetet är säsongsbetonat bestämde vi oss för att även starta ett byggföretag, säger Magnus Östh, VD och delägare i TGM Bro AB.
Magnus Östh berättar att han startade TGM Bro AB tillsammans med kollegorna Greger Nilsson och Torbjörn Orre 2003. Idag drivs verksamheten via två kontor i Tranås och Växjö, och det är framför allt Trafikverket, kommuner och vägsamfälligheter i södra Sverige som är bolagets uppdragsgivare. I företaget finns lång erfarenhet av brounderhåll och nybyggnationer av mindre broar, vilket ledde till ett minst sagt omfattande uppdrag.
– Vi vann en upphandling av Trafikverket som gav oss i uppdraget att underhålla 850 broar och reparera ytterligare 58 runt om i Jönköpings län och östra Småland. Det är ett arbete som spänner över fem år och hittills har vi avverkat två, berättar Magnus Östh och tillägger att företaget har kapacitet att gjuta prefabricerade broelement i den egna anläggningen i Tranås.
Allt inom bygg
TGM Bro AB:s verksamhet är av naturliga skäl relativt säsongsbetonad. Det finns mindre att göra under vinterhalvåret, desto mer under resten av året, och därmed föddes också tanken på att bredda verksamheten. För fyra år sedan beslutade man sig för att även starta en byggfirma, och det blev Jesper Viberg som fick uppdraget att sätta det nystartade företaget på kartan.
– I TGM Bygg AB gör vi i princip allt inom bygg – allt ifrån renovering, om- och tillbyggnation till komplett nybyggnation, säger Jesper som själv har lång och gedigen erfarenhet av just byggbranschen.
Idag sysselsätter byggverksamheten tre anställda, ett antal som växer under högsäsong.
– Vi jobbar hårt för att bygga upp en lokal kundkrets här i Tranås med omnejd, och vi märker att det börjar ge resultat. Konkurrensen är hård med många duktiga byggföretag här i trakten, men vi börjar skapa oss ett bra CV och ett gott renommé som gör att både företag och privatpersoner väljer att anlita oss.
Växer med sina kunder
Jesper lyfter fram den ändamålsenliga, 450 kvadratmeter stora, lokalen i Tranås som fyller alla behov. Här kan man till exempel bygga prefabricerade byggelement för olika typer av projekt.
– Vi är oerhört serviceinriktade och åtar oss gärna totalentreprenader. Vi är flexibla och duktiga på att lösa alla typer av problem, samtidigt som vi alltid sätter kunden i främsta ledet, säger Jesper Viberg.
Både Jesper och Magnus har en tydlig och uttalad ambition om att verksamheterna ska växa i takt med sina kunder. Väl utförda arbeten är båda företagens ledord.
– Idag servar vi till exempel Trafikverket, liksom en mängd privatpersoner på byggsidan. Vi ser ljust på framtiden och tror att vi har vår framgång i våra egna händer, avslutar Magnus Östh och Jesper Viberg.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *