Content pages
LED-användning – så mycket sparar du | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

LED-användning – så mycket sparar du

I och med LED-teknikens intåg pågår ett armaturbyte runt om i landet i full fart – många av dem till ingen nytta alls.
Genom att byta till LED bidrar du med otroliga energibesparingar – upp till 80 procent mindre koldioxidutsläpp. Samtidigt menar Massoud Ahmadi, grundare och vd på LED-fullserviceföretaget LEDiA, att den miljömässiga vinsten blir mindre på grund av att många armaturbyten sker i onödan.
– Det är både dyrt och ett miljömässigt slöseri. Jag rekommenderar i första hand ett byte av ljuskälla, innan armaturbyte. Vi ser tyvärr ett växande berg av bortkastade armaturer som inte är avskrivna.

Möttes av motstånd
Massoud Ahmadi har en bakgrund inom elektronikbranschen. Han marknadsintroducerade LED-belysning i Sverige för nästan ett decennium sedan och möttes då av ett motstånd och konservatism från belysningsbranschen
– Det var först 2014, när LED-tekniken belönades med Nobelpris, som många började tänka om. I samma veva såg storföretagen ett bra tillfälle att överdriva teknikskiftet och började sälja nya och dyrbara armaturer. Frågan vi idag ställer oss till våra kunder är om de vill byta ljuskälla fem gånger per år eller en gång per år.

”Högre avkastning än banken”
LEDiA konstruerar enkla och ekonomiska LED-ombyggnationssatser. Genom att leverera och montera allt inom LED är kundspannet brett.
– Idag använder till exempel Svenska Bostäder och en rad andra fastighetsägare och bostadsrättsföreningar våra lösningar, med lysande resultat. De sparar både pengar och miljö genom att behålla det arkitektoniska valet som initialt och använda smarta LED-moudullösningar. Jag skulle vilja påstå att LED ger högre avkastning än banken, avslutar Massoud Ahmadi.
Exempel på kostnadsbesparing – Lagerlokaler
Använder du 380 stycken LED-lysrör (56 W) kommer du, under 50 000 arbetstimmar att spara;
Elförbrukning: upp till 680 000 kW mindre
Miljö: 68 ton CO2 mindre
En total investering ligger på 182 400 kronor. Du sparar 1 010 800 kronor
Källa: ledia.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *