Content pages
Grävare med erfarenhet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Grävare med erfarenhet

Det finns onekligen gott om erfarenhet i Tjällmo Grävmaskiner AB. Ända sedan slutet av 60-talet har ägaren och grundaren Rune Aktner jobbat med olika typer av gräventreprenader, och numera är det grävning för fiber som är företagets främsta uppgift.
Rune Aktner berättar att han startade Tjällmo Grävmaskiner med en traktorgrävare 1968. Under 70-talet började han anställa och i början av 80-talet ombildades företaget till aktiebolag. Genom åren har man åtagit sig såväl små som stora uppdrag, och med tiden har verksamheten specialiserats kring el, tele och bredband
– Ända sedan starten har vi utfört diverse uppdrag inom schakt, kabelläggning, kabeldragning och alla förekommande linjenätarbeten på uppdrag av Telia och dåvarande Televerket, berättar Rune Aktner.
Det stora lyftet kom dock 2003 då Tjällmo Grävmaskiner AB fick möjlighet att ta sig an ett riktigt stort projekt. Rune benämner det som ”VÖKBY”.
– Det var Vadstenas, Ödeshögs, Kindas, Boxholms och Ydres kommuner som gav oss i uppdrag att arbeta med deras fiberutbyggnad. Det är ett oerhört stort projekt som fått till följd att vi förstås varit tvungna att lägga i en högre växel. Företaget har naturligtvis vuxit kraftigt tack vare detta, konstaterar Rune Aktner.
Ändamålsenlig maskinpark
Nedgrävning av fiber-, el- och telekablar har blivit Tjällmo Grävmaskiner AB:s specialitet. Till sin hjälp har man en ändamålsenlig maskinpark med ett flertal olika enheter på allt ifrån 1,5 till 14 ton. Man förfogar över egna lastväxlare för att kunna flytta maskinerna snabbt och smidigt, något som förstås sätter en kvalitetsprägel på verksamheten.
Mellansverige, det vill säga Östergötland, Närke och Södermanland, utgör det huvudsakliga arbetsområdet för företagets 45 anställda.
– Nyligen förvärvades bolaget av SMA Svensk Mark AB, vilket gör att vi numera ingår i en stor koncern. Det känns tryggt, säger Magnus Koski, VD i Tjällmo Grävmaskiner.
Kvalitet före kvantitet
Magnus ser bara fördelar med den nya ägaren.
– Vi ser verkligen fram emot kommande år eftersom vi nu blir ännu starkare och därmed har möjlighet att åta oss fler och större utmaningar.
Liksom Rune menar han att kvalitet alltid går före kvantitet i Tjällmo Grävmaskiner AB. Filosofin är, menar de, en av bolagets starkaste konkurrensfördelar och något som löpt som en röd tråd genom verksamheten ända sedan starten för snart 50 år sedan.
– Vi satsar vidare och tror att vår tillväxt kommer att vara bestående. Vi räknar helt enkelt med många goda år framöver för detta anrika företag, avslutar Rune Aktner och Magnus Koski.
Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *