Content pages
Snabbare utveckling av självkörande fordon genom svensk-tyskt samarbete | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Snabbare utveckling av självkörande fordon genom svensk-tyskt samarbete

självkörande

Nu ska V2X-tekniken för fordonskommunikation göras redo för serieproduktion. CYBERCOM (Sverige) och NORDSYS (Tyskland) ingår ett strategiskt partnerskap och lanserar en ny produkt.

Cybercom och Nordsys undertecknade samarbetsavtalet på Mobile World Congress (MWC), som ägde rum i Barcelona 27 februari till 2 mars 2017. Båda företagen är välkända inom fordons- och mobilindustrin, specialiserade inom fordonskommunikation och infotainmentsystem.
Cybercom har lång erfarenhet av mjukvaruutveckling och produkter för serietillverkade fordon genom mer än 30 miljoner installationer av applikationsramverket blueGO , som är Cybercoms egen Bluetooth-programvara. Nordsys har djup kunskap om fordonskommunikation (fordon-till-fordon och fordon-till-infrastruktur, ofta kallat V2X eller Vehicle-to-Everything) genom sin teknikstack kallad waveBEE® .

osCar
Första resultatet av samarbetet är en ny produkt kallad osCar, ett V2X-applikationsramverk från Cybercom. Lösningen är en mjukvaruplattform för robust, säker och enkel integration av V2X-funktionalitet i kundernas produkter. osCar bygger på Nordsys stack, som testats mot både de europeiska (ETSI ITS-G5) och amerikanska (IEEE/SAE WAVE) standarderna, men innehåller också viktiga säkerhetstillämpningar och mjukvara för fordonsintegration. Tack vare ett högnivå-API (applikationsprogrammeringsgränssnitt) minimeras kundernas behov av system- och applikationsutveckling.
– I Nordsys hittade vi den perfekta partnern för vår nya produkt osCar. Nordsys leder utvecklingen av V2X-teknik, de är väletablerade inom V2X-standardiseringen och med deras test- och verifieringsverktyg waveBEE touch® står vi starkt rustade för att möta våra kunders behov, säger Kristian Palm, affärsansvarig, Cybercom.
– Fordonstillverkare och deras underleverantörer kommer att gynnas av detta partnerskap. De får ett V2X-ramverk som uppfyller alla krav i bilindustrin för snabb och enkel integration baserat på en mogen och beprövad V2X-systemprogramvara med ett definierat gränssnitt för grundläggande V2X-funktionalitet, tillägger Manfred Miller, VD Nordsys.

Räddar liv
V2X är en form av trådlös kommunikation, enkelt uttryckt en mycket specialiserad variant av WiFi. När fordon och infrastruktur kommunicerar med varandra kan förare erbjudas helt nya typer av information och assistanssystem. Det kan handla om optimering av trafikflödet, varningar för utryckningsfordon, farliga vägar eller stillastående fordon.
– V2X-kommunikation är en viktig förutsättning för uppkopplade självkörande fordon. Autonoma bilar kommer att rädda liv och bidra till en hållbar miljö, säger Niklas Flyborg, VD, Cybercom.

Källa: cybercom.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *