Content pages
Extern kontorshjälp frigör tid och kraft för kärnverksamheten | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Extern kontorshjälp frigör tid och kraft för kärnverksamheten

ditt_kontor

Kontorsarbete och administration tar i många fall både tid och kraft från ett företags kärnverksamhet. Lösningen kan heta Ditt Kontor, en effektiv samarbetspartner som sköter allt ifrån löpande bokföring till telefonpassning. Ditt Kontor kan även hjälpa ditt företag att synas via såväl en hemsida som sociala medier.

Ditt Kontor sysselsätter fyra personer och står för ett koncept som i princip innefattar allt kontorsarbete i dagens företag och verksamheter.
– Vi jobbar med allt ifrån bokföring till telefonpassning, det vill säga hjälper våra kunder med det som inte är deras kärnverksamhet. En byggare ska kunna ägna sig åt att snickra under tiden vi sköter allt det administrativa. Vår tanke är kort och gott att våra uppdragsgivare ska slippa sitta och jobba med pappersarbete under kvällar och nätter, och i stället kunna lägga tid och kraft på att utveckla kärnverksamheten och skapa lönsamhet i bolaget, förklarar Pia Hjelmar som driver Ditt Kontor AB.

Enstaka tjänst eller hel totallösning
Pia Hjelmar har drivit företag sedan snart 20 år tillbaka. Under sent 90-tal försåg hon företagschefer med personifierade datautbildningar med utgångspunkt från Göteborg, innan hon några år senare flyttade till Motala. Här arbetade hon mycket med bokföring och administration åt regionens företagare, vilket i förlängningen gjorde att hon 2008 etablerade Ditt Kontor. Fyra år senare ombildades företaget till aktiebolag.
Ditt Kontor erbjuder i princip alla förekommande konstorsuppgifter, och det är kunden själv som plockar från smörgåsbordet.
– Våra kunder förbinder sig inte att beställa ett visst antal tjänster. Vi kan åta oss någon enstaka uppgift eller stå för en totallösning där vi helt enkelt verkar som kundens kompletta kontor, antingen i våra egna eller på plats i kundens lokaler, betonar Pia Hjelmar.
Ditt Kontor erbjuder till exempel löpande bokföring enligt kundens tidsschema och önskemål. Man jobbar med uppläggning av redovisningsrutiner och kontoplaner och kan även rådgöra kring specifika redovisningsfrågor. Skatt, moms, deklarationer och löner ingår förstås också, liksom sekreterarservice och traditionell telefonpassning.

Hjälper dig att synas
Ditt Kontor kan också vara en stark partner när det kommer till exponering via internet.
– Vi tar fram professionella och lättöverskådliga hemsidor. Vi jobbar med några av världens främsta publiceringsverktyg, vilket gör det enkelt för kunderna att uppdatera sina webbplatser. Självklart kan vi även ombesörja den biten om kunden så önskar, upplyser Pia.
Närvaro via sociala medier blir också allt vanligare, och även här kan Pia och hennes medarbetare göra en väsentlig insats.
– Vi kan ta fram en Facebook-sida som matchar kundens hemsida, och även hjälpa denne att synas via Instagram. Kunden kan sedan själv välja om denne vill sköta uppdateringen eller låta oss göra jobbet, informerar Pia Hjelmar.
Ditt Kontor kan dessutom bistå företag med deras grafiska profil genom att ta fram logotyper, visitkort, broschyrer, annonser med mera.
– Vi vet hur viktigt det är för ett företag att ha ett bra ansikte utåt. Vi tar fram ett modernt och proffsigt grafiskt utseende som förstärker verksamhetens budskap. Det är viktigt eftersom kunder ofta drar slutsatser utifrån den grafiska profilen, och utgör i mångt och mycket en grund för framgång och lönsamhet, konstaterar Pia Hjelmar.

Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *