Content pages
Sandins Group – ”proffs” på fiberutbyggnad | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Sandins Group – ”proffs” på fiberutbyggnad

sandins

Vi träffar den sanna entreprenören Max Sandin hemma i Strövelstorp. Precis hemkommen från ett av alla sina uppdrag. Idag har jag tre bolag igång, varav två med entreprenadmaskiner och sedan 2015 även en Gör-Det-Själv-Tvätt som är belägen på Klippanvägen här i Ängelholm inleder Max Sandin.

Vi går tillbaka lite i tiden och Max berättar hur det hela började. När jag var 13 år började jag jobba på Rönnagård i Höganäs hos familjen Johnson. De ägde marken där min familj bodde, så den kontakten blev ganska naturlig. Här fick jag lära mig hårt arbete och att man löser de problem som uppstår själv, inte med hjälp av utomstående. Dessa tankar har jag med mig idag och är oerhört tacksam till familjen Johnson för att jag fick denna start och att de har format mig till den jag är idag.

Snabb expansion
– Tankarna på något eget växte fram och 2005, 19 år gammal, åkte jag helt ensam ner till Tyskland och införskaffade min första maskin. En bandgrävare, vilken jag gjorde arbete med på ledig tid och helger. År 2012 bildades Sandins Entreprenad AB och då lämnade jag lantbruket för att satsa helhjärtat på min affärsidé.                                     Jag införskaffade ytterligare några maskiner och anställde 2 medarbetare för att komma igång. Då arbetade vi till stor del bara med kabel och fiber och som underentreprenörer. Idag är vi 12 anställda och har även utvecklats bolagsmässigt.
Mycket av framgången ska ju de anställda tackas för. Bra personal är viktigt för alla företag, och jag har lyckats hitta rätt personligheter. Vi har under åren som gått grävt cirka 150 000 m kabel och fiber schakt. Så vi är välsammansvetsade vid det här laget.

Tre olika bolag
– Idag driver jag de tre bolagen Sandins Rail, Sandins Teknik och Sandins Entreprenad, vilka alla ingår i Sandins Group.                                                    Sandins Rail är lite speciellt, det är rälsgående grävmaskiner och här arbetar vi bara som underentreprenörer då det är lite komplext just inom järnvägen. Vi åtar oss jobb i hela Sverige och vid totalavstängning av järnvägen jobbar vi dygnet runt. Det blir många timmar och kräver givetvis då också minutiös planering för att hålla utsatta tidsplaner. Järnvägsnischen vill jag gärna utveckla vidare och tack vare vårt geografiska läge sneglar vi nu även mot Danmark betonar Max.
Sandins Entreprenad arbetar i huvudsak med fiberutbyggnad vilket i nuläget är aktuellt i hela Sverige, men vi ser till att hålla oss i nordvästra Skåne, för att hålla ner ställtiderna och kunna gräva på ordinarie arbetstider. I och med maskinparken vi har finns även fjärrvärmeutbyggnaden i tankarna. Just nu är volymen fiber, men vi måste tänka på framtiden och då är fjärrvärmen ett tänkbart komplement.
– Sandins Teknik innehar Gör-Det-Själv-Tvätten. Jag kände förra ägaren och sa till dem, ska ni sälja så är jag intresserad, och på den vägen är det. Just nu försöker vi utveckla möjligheten att få företag att handla polletter mot faktura, för att deras anställda ska kunna tvätta företagsbilarna på ett smidigt sätt.

Arbetsfordon som sticker ut
Max tankar inför framtiden är enbart positiva.
– Sedan 2012 profilerar jag mig med att endast köpa svartlackerade maskiner inom entreprenadsidan. Det ska vara vårt ansikte utåt, säger Max. Då vi årligen passerar över 2000 fastighetsägare vid fibergrävning syns vi väldigt tydligt. Och genom bra arbete och synliga maskiner är mitt mål att alla ska tänka på väl genomfört arbete samt rent och snyggt, både när vi lämnar ett område men även gällande våra maskiner. Det ska vara bättre än när vi kom helt enkelt. En positiv bild förmedlar rätt budskap vilket i sin tur ger mer rekommendationer och mer arbete.

Ledord som genomsyrar all verksamhet
I sina olika verksamheter har Max ledorden Kvalitet – Familjär – Planering, vilka genomsyrar alla bolagen. Vid tvättanläggningen ska det alltid vara rent, och jag är där själv ofta på kvällarna för att se till verksamheten, trots att jag har en person som är där varje morgon och sköter anläggningen. Om jag skulle vara upptagen eller bortrest ser jag alltid till att någon annan gör besöket betonar Max.
– Då vi kallar oss ”Proffs på fiberutbyggnad” är planeringen alltid oerhört viktig. Det ska vara rätt man på rätt plats och slutprodukten ska alltid vara våra kunder till belåtenhet. Tack vare att min fru Camilla hjälper till med pappersarbetet får jag mer tid till att göra det jag är bra på, utveckla min entreprenadsanda. Då vi numera även kör egna totalentreprenader går hjärnan på högvarv med idéer och olika projekt. Det är väl lite så jag är och lever, men som tur är finns Camilla och trycker på pauseknappen ibland, avslutar Max Sandin med ett leende.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *