Content pages
En helhetsleverantör kring gaturenhållning | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En helhetsleverantör kring gaturenhållning

sweeptech

När nu våren är i antågande råder det högsäsong för aktörer inom gaturenhållning. Det märker man inte minst på SweepTech AB som är en helhetsleverantör av produkter och tjänster kring modern gaturenhållning. Det breda konceptet innefattar såväl maskiner som konstruktions- och tillverkningstjänster.

SweepTech AB är en komplett partner när det gäller produkter för gaturenhållning. Man erbjuder – inte minst via den egna webbutiken – reservdelar och tillbehör till olika maskiner, såsom sopmaskiner och plogar från välkända BEMAB. I samarbete med kunden tar man fram produktionsunderlag samt tillverkning av prototyper och mindre serier.
– När det gäller de egenutvecklade produkterna jobbar vi ända från idéstadiet till färdig lösning. Vi kan erbjuda vår egen kantsopmaskin och vikplog, säger Andreas Nilsson som leder utvecklingen i företaget.
Han är utbildad maskintekniker med flera års erfarenhet av konstruktion och produktion. Det gör att SweepTech även kan utföra konstruktionstjänster och tillverkning åt andra uppdragsgivare.

God utveckling
Andreas berättar att företaget etablerades 2004 av ett antal före detta anställda på BEMAB AB i Mjölby. Tre delägare blev så småningom en när Arne Andersson drev företaget vidare på egen hand, men med god hjälp av ekonomiansvarig Gunilla Nilsson som tidigare innehaft samma roll på BEMAB. För en tid sedan gick Arne i pension och numera är det Gunilla och hennes son Andreas Nilsson som driver företaget vidare.
– I början fokuserade SweepTech på försäljning av reservdelar till BEMAB:s produkter. Med tiden började vi även utveckla egna produkter, till exempel kantsopmaskinen Kobra och en mindre vikplog som passade på ATV:er och åkgräsklippare, berättar Andreas.
De senaste tio åren har SweepTech levererat nästan 900 vikplogar till Husqvarna. Husqvarna säljer i sin tur vikplogen som ett originaltillbehör till sin åkgräsklippare i Rider-serien.

Webbutik
SweepTech vänder sig företrädesvis till såväl privatpersoner som små och stora företag, bland andra Husqvarna. Man jobbar kontinuerligt med utveckling för att hela tiden kunna ta fram nya, praktiska lösningar för snöröjning och gatuunderhåll. I den egna webbutiken saluför man soptillbehör och nya sopborstar till de flesta märken på marknaden. Webbutiken och reservdelskatalogerna på hemsidan gör det enkelt för kunden att köpa reservdelar och tillbehör till sin sopmaskin.
Andreas lyfter i sammanhanget gärna fram deras kantsopmaskin Kobra, vilken utvecklades redan i samband med att företaget startades.
– Det är en produkt vi har utvecklat själva och den gör ett utmärkt jobb längs med trottoarer och husväggar, säger Andreas som tror på en fortsatt god utveckling i SweepTech AB.
– Vårt kompletta utbud av reservdelar samt vårt breda koncept kring service och support gör att vi kommer ta nya kliv den närmsta tiden. Vi kommer dessutom att kunna presentera fler egenutvecklade produkter framöver. Det handlar om nya effektiva lösningar inom gaturenhållning och tillbehör för åkgräsklippare och ATV.

Research: Bennie Fredriksson
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *