Content pages
Specialistföretag i Esbjerg tar fram unika industrilösningar och svarar för all dokumentation | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Specialistföretag i Esbjerg tar fram unika industrilösningar och svarar för all dokumentation

global_outsourcing

Esbjerg är Danmarks energihuvudstad och det avspeglas också i det antal företag som växt upp i kölvattnet kring offshoreverksamheten. I denna kraftiga expansion utvecklas företag som specialiserat sig på unika lösningar. Ett av dessa är Global Outsourcing.

SLT träffar ägarna René Mikkelsen och Jörgen Lindberg. När vi kommer in i kontoret ser man först en blå märklig stol… ”för cirka 20 år sedan utvecklade vi en speciell korg som skulle kunna frakta upp 4-8 personer från tenderfartyg till oljeplattformarna. Konceptet har utvecklats så nu har vi tagit fram en lösning där 4 personer kan sitta  på speciella stötdämpande stolar och som dessutom är försedda med en enkel gyroupphängning för att ytterliggare göra transporten komfortablel. ”Korgen” skall kunna flyta och göra det i upprätt tillstånd. Den är visserligen anpassad för off-shoreindustrin i Norge men går också att använda som rädningsutrustning på land eller för vindkraftverk. Användningsområdena är många berättar Mikkelsen”. ”dessutom tar vi fram all dokumentation från materialets ursprungsland, vilka som svetsats samman produkterna och vilka certifikat de har och hela vägen till testning och DNV godkännande tillägger Lindberg”.

Nya produkter och lösningar
Mötesrummets stora bord översvämmas av ritningar och produkter… ”detta är en liten komponent som tidigare kostade cirka 350 DKK att tillverka eftersom det var flera moment som skulle utföras. Vi utvecklade en gjuten produkt med samma kvalitétskrav men till en trediedel av priset berättar Mikkelsen”, ”vi ser oss som en global underleverantör. Kunden kan komma till oss med en skiss eller en ritning samt vilka krav man ställer på produkten. Vi ritar upp den om det behövs, tar fram den lämpliga materialkvaliteten och tar fram ”rätt” leverantör. Och detta gör vi world wide tillägger Lindberg”.
På bordet ligger ritningarna på en räddningsutrustning inklusive helikopterplattform… ”detta är en ny produkt. Istället för att hämta folk från hela världen för att åka till Danmark så har vi utvecklat mobila räddning/övningsstationer som kan transporteras inne i sjöcontainers och fraktas både till sjöss, med järnväg eller lastbil. Produkten eller övningsanläggningen är ytterst kostnadsbesparande säger Lindberg”.

Unik produktutveckling
– Hela vår affärsidé bygger på att vi tillsammans med kunden tar fram en unik produkt och ser till att vi i samarbete utvecklar den helt enligt skräddarsydda önskemål. Vi svarar för allt arbete med att få fram allt material och se till så att myndigheters krav på dokumentation uppfylls ända fram till certifiering/godkännande av exempelvis DNV. Vi är en global underleverantör och vi ser gärna fler uppdrag både från Norge och Sverige, också gärna andra typer av produkter som gjutna och bearbetade delar men även svetsade konstruktioner som trappor och balkonger avslutar Mikkelsen och Lindberg samstämmigt.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *