Content pages
Indiskt konsultföretag samarbetar med KTH | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Indiskt konsultföretag samarbetar med KTH

indiskt1

Sonia Sanghera, student på KTH, fick både mentorskap och en ovärderlig hands on-erfarenhet från en internationell organisation.

Det indiska konsultföretaget Nagarro specialiserar sig på skräddarsydd IT-kompetens och mjukvaruutveckling. De fokuserar på att hjälpa företag med särskilt svåra tekniska utmaningar, där kraven på kompetens och innovationsförmåga är som högst.
Deras leveransmodell bygger på egna dedikerade team hos kunderna med konsulter i såväl Indien som lokalt i Sverige. Medarbetare förväntas kunna flytta mellan kontor beroende på behov eller projekt. Hos många av de största kunderna finns det team i både Sverige och Indien, samtidigt som de jobbar parallellt i virtuella miljöer. Genom att samarbeta med KTH har man kunnat erbjuda svenska studenter möjligheten att ta del av Nagarros unika arbetssätt och för att förbättra förutsättningarna för en karriär i branschen.

Examensarbete på indiska huvudkontoret
Genom sponsring av företaget kunde Sonia Sanghera utföra sitt examensarbete på global nivå, vilket gav henne insikter som hon annars bara hade kunnat teorisera kring.
– Jag var väldigt intresserad av den agila världen och mina tankar cirkulerade kring skalbarhet i agila modeller där man jobbar distribuerat, berättar Sonia Sanghera.
Hon fick den unika möjligheten att under sex månader göra research och skriva sitt examensarbete på plats på Nagarros huvudkontor i Indien, något som gav henne möjligheten att studera ämnet för examensarbetet i en perfekt miljö.
– Det var verkligen som att undersöka hur det fungerar bakom kulisserna, säger Sonia Sanghera.
Hon upplever att hon tack vare möjligheterna känt sig mentalt förberedd för arbetslivets utmaningar och att hon som ett direkt resultat av erfarenheten känner sig förberedd att lösa såväl komplexa som strategiska uppgifter och utmaningar.
Idag jobbar Sonia Sanghera som managementkonsult på ett nordiskt företag, där hon hjälper organisationer att arbeta mer agilt och snabbrörligt för att förbättra effektiviteten.
– Som student byggde det upp min självsäkerhet och har gjort att jag fått djupare förståelse om agila verksamheter, framför allt i ett internationellt sammanhang, säger 24-åriga Sonia Sanghera.

Viktigt med kontakter med företag
Nagarro samarbetade även med KTH i kurs inom ICT och hållbar utveckling. Arbetet där resulterade i förslag på IT-lösningar som kan bidra till bättre miljö och lägre emissioner i Delhi. Studenterna hade stöd i arbetet genom mentorskap från Nagarros huvudkontor i Indien.
– Man koordinerade online-möten med offshore-mentorerna, hade öppna diskussioner och presentationer med skärmdelning. Dessutom var det ju förstås på engelska, så studenterna fick öva upp den biten också, berättar Sonia Sanghera som var länken mellan Nagarro och KTH.
Det är studenter från KTH som läser till civilingenjörer inom IT som har fått tillgång till utbytet genom att välja kursen. Kursen leds av universitetslektorn Anna Björklund:
– Det är viktigt att studenter får inblick i och kontakter med företag som kan bli deras framtida arbetsgivare. Risken är annars stor att man befinner sig i en lite skyddad bubbla under utbildningen. Att vi fått med ett indiskt företag är extra roligt och ju mer vi kan få in världen runt i kring till KTH, desto bättre. Det är bra om studenter känner att de har tillgång till en global arbetsmarknad, säger Anna Björklund.
Kompetensen Nagarro och IT-sektorn i sin helhet letar efter är både bred och specialiserad. I grunden finns matematik, algebra och programmering. Enterprise Agile är både ett sätt att tänka men även en strategi. Det handlar om att IT-organisationer på samma gång genomför förändringar på flera olika nivåer inom företaget. De snabba förändringarna i omvärlden och dagens komplexa lösningar där de traditionella IT-strategierna inte hänger med. Det kräver fokus på kunskap och människan i stället för processer.

Källa: nagarro.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER IT/Digital Kommunikation

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *