Content pages
Atlas Copco förvärvar verksamhet med självstansande nitning i Kina | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Atlas Copco förvärvar verksamhet med självstansande nitning i Kina

nitning

Atlas Copco har kommit överens om att förvärva självstansande nitningsverksamheten tillhörande Phillip-Tech (Beijing) Co., Ltd.

Phillip-Tech är baserat i Peking och har en försäljnings- och teknikanläggning i Shanghai. Företaget har cirka 45 anställda. Phillip-Tech säljer produkter och lösningar för självstansande nitning utformade av Atlas Copco-ägda Henrob, en marknadsledare för denna innovativa monteringsteknologi som Gruppen förvärvade 2014. Phillip-Techs kunder inkluderar flera stora fordonstillverkare.
– Henrobs nitningslösningar efterfrågas allt mer av fordonstillverkare till följd av deras avancerade monteringsbehov, och det starka teamet på Phillip-Tech spelar en vital roll i marknadsföringen av teknologin i Kina, säger Mats Rahmström, chef för Atlas Copcos affärsområde Industriteknik.
– Denna monteringslösning kommer att fortsätta växa allteftersom fordonstillverkare strävar efter att bygga lättare fordon för att minska bränslekonsumtionen.

Används av biltillverkare
Självstansande nitning är en mekanisk monteringsmetod för att fästa samman lager av material där svetsning är svårt, t.ex. med aluminium. Biltillverkares användning av denna teknologi ökar då de använder nya material för att göra fordonen lättare och mer energieffektiva.
Förvärvet förväntas bli klart under det fjärde kvartalet 2016.
Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen. Den förvärvade verksamheten kommer att bli del av divisionen Industrial Assembly Solutions inom affärsområdet Industriteknik.

Källa: atlascopco.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *