Content pages
SKF introducerar nytt koncept för smörjautomation på den svenska marknaden | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

SKF introducerar nytt koncept för smörjautomation på den svenska marknaden

smorjautomation

SKF introducerar en elektriskt driven smörjenhet, Lincoln EDL1, på den svenska marknaden. EDL1 är en ny lösning som tagits fram för att sektionsuppdela och övervaka automatiska smörjsystem i större anläggningar och maskiner.

EDL1 lämpar sig för till exempel sågverk, bryggerier, cementindustri och annan tung industri. Den kan även användas i många andra industriella tillämpningar som har behov av ett prisvärt sektionsuppdelat smörjsystem med övervakning.
Den är utvecklad för krävande miljöer, även i utomhustillämpningar med växlande temperaturer. Genom att dela upp större system i individuellt styrda- och övervakade sektioner med EDL1 får man en exakt smörjning och övervakning för respektive sektion samtidigt som lösningen blir kostnadseffektiv. EDL1 har en integrerat styrenhet för både impuls- och tidsstyrd smörjning, och kan registrera uteblivna smörjningar.

Ekonomiskt fördelaktig
Den lättanvända doserings- och tryckstegringspumpen kan öka ingångstrycket upp till 280 bar. Möjligheten att kombinera EDL1 med befintliga pumpar och fördelare gör den ekonomiskt fördelaktig smörjlösning.
– Utvecklingen av våra automatiska smörjsystem till industrin syftar till att hålla produktionen igång hos våra kunder och samtidigt hjälpa till att sänka kostnaderna. EDL1 och den innovativa sektionsbaserade lösning den möjliggör innebär att vi kan ta smörjautomationen till nästa nivå med en kostnadseffektiv, exakt och väl övervakad automatiseringslösning även för stora anläggningar, säger Janne Westerlund, försäljningschef smörjsystem på SKF i Sverige.

Källa: skf.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *