Content pages
Världens största laddstation invigd | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Världens största laddstation invigd

laddstation

En laddstation med totalt 28 laddare, invigdes den 1 september och är världens största där alla olika typer av elfordon kan ladda. Stationen ligger längs E6:an i Nebbenes, mittemellan Oslo, Lillehammer och Elverum. Den blir ett viktigt tillskott i arbetet att knyta samman de största städerna i Norge. Det är Tesla och Fortum Charge & Drive som står bakom den.

– 28 laddpunkter som kan användas samtidigt gör denna laddstation till världens största för alla typer av moderna elbilar. Vi är självklart mycket stolta över att vara del av detta, säger Jan Haugen Ihle, landsansvarig för Fortum Charge & Drive i Norge.
I Norge är det som bekant många fler elbilar och det är ofta kö till laddstationerna. Med laddstationen i Nebbenes kommer det nu finnas rejält med laddkapacitet vilket är viktigt då E6:an norrut från Oslo är den väg i Norge där flest elbilar kör. Vid laddstationen erbjuder Fortum Charge & Drive fyra snabbladdare av laddtypen CCS/CHAdeMO och fyra Typ 2-laddare på 22 kW. Dessutom har Tesla 20 Superchargers där.

Fler stationer på gång
Innan årets slut kommer Fortum Charge & Drive ha snabbladdningsstationer, CCS/CHAdeMO, var femte mil längs motorvägarna mellan Oslo och Trondheim, Oslo och Kristiansand, Kristiansand och Stavanger samt Stavanger och Bergen. Längre norrut byggs nätet av laddstationer ut mellan Trondheim och Bodø.
– Under det här året har vi hittills installerat 160 nya CCS/CHAdeMO snabbladdare i Norge, och många fler blir det innan årets slut, säger Jan Ihle Haugen.

Källa: fortum.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Energi

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *