Content pages
Betongelement som håller måttet | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Betongelement som håller måttet

starka

Starka är ett familjeföretag som grundades redan 1930 men först 1970 så bildades Starka Betongelement. Ett företag som erbjuder totallösningar på betongstommar vilket innebär att man har egen försäljning, projektering, tillverkning och montage.

När en kund vill ha en stomme i betong så kan vi leverera en helhetslösning från att gjutning av plattan är klar ända tills att stommen är på plats förklarar Peter Weidemanis. – Själv började jag i företaget 2010 och vi omsatte då 110 miljoner. Vid den tidpunkten köpte Starka upp en elementfabrik i Arboga och vi omsätter idag 330 miljoner med 200 anställda.

Tuff konkurrens
– Vi arbetar i en tuff konkurrenssituation eftersom det finns ett antal både svenska och utländska företag som har samma kompetens som vi har. Därför är det extra viktigt att alltid arbeta på att effektivisera verksamheten poängterar Peter. Vi har ett bra effektiviserings-värde här på företaget som vi följer strikt för att alltid leverera i tid. Detta gäller ju hela kedjan ända tills våra produkter är levererade och monterade. Så det är det minst lika viktigt att till exempel våra transportörer håller samma höga kvalité på transporterna som vi håller i produktionen. ISO-certifiering är en självklarhet för oss och även att vi är certifierade på miljösidan.

Återkommande kunder
– Våra kunder är oftast de stora byggentreprenörerna som till exempel Skanska, Peab, NCC och numera också Ikano som är en stor kund till oss. Dessa kunder är också ständigt återkommande vilket kan ses som ett litet kvitto på att vi levererar det vi skall och i rätt tid. Byggmarknaden ser för närvarande mycket ljus ut och vi på Starka Betongelement är tacksamma för detta avslutar Peter Weidemanis.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *