Content pages
En stark samarbetspartner för Gotlands entreprenadföretag | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

En stark samarbetspartner för Gotlands entreprenadföretag

getab

Entreprenadföretagen på Gotland har i Getab AB en stark och stabil samarbetspartner beträffande maskin- och smidesarbeten. Getab representerar en bredd som få konkurrenter kan matcha, vilket gör företaget till en helhetsleverantör av smarta och effektiva lösningar för Gotlands entreprenörer.

Fredrik Furuhäll och Ulf Stiernholm är två av fyra delägare i Getab AB, ett företag de bildade för cirka tre år sedan efter att ha varit arbetskollegor under flera år. Idag sysselsätter verksamheten sex anställda, vilka på ett utmärkt sätt företräder bolagets starka och breda koncept.
– Vi utför maskin- och smidesarbeten, jobbar med CAD-ritningar samt service, reparation och ombyggnation av bland annat lastbilar, entreprenadmaskiner, jordbruksmaskiner, borriggar och kompressorer. Härutöver utför vi svarvning, fräsning och hydraulikarbeten, samt tillverkar grindar, trappor och räcken efter beställarnas önskemål, berättar Fredrik och tillägger att man är särskilt framstående när det gäller hydraulik och slangpressning.

Experter på hydraulik
Getab har egen tillverkning av just hydraulikslangar. I samband med reparationsarbeten på tunga entreprenadfordon kan man även erbjuda komplett service då man till exempel byter olja och oljefilter. Man kan även utföra vissa svetsreparationer.
– Vi arbetar också med service och underhåll av maskiner för industrin. När Cementa här på Gotland har underhållsstopp kan vi byta ut olika slitagedelar, samtidigt som vi servar och reparerar, berättar Ulf Stienholm.
En annan del av Getabs breda verksamhet rör smidesarbeten. Man har till exempel jobbat med byggnadssmide på uppdrag av Alvar Hallgrens Bygg i form av stålkonstruktioner i entréerna och en pergola för en uppställningsplats för cyklar. Ulf och Fredrik nämner även ett ett år långt projekt för ett holländskt företag beträffande tomtsanering.

Egna produkter
Getab har också tagit fram en egen produkt som man har tagit patent på. Det rör sig om en svensktillverkad knäckbänk som används för att demontera och montera gängor på sänkborrkammare, vilka används i samband med borrning i mark.
– Vår produkt finns i tre olika storlekar mellan 3 och 30 tum, och dessa säljer vi till bland andra Sandvik, Atlas Copco samt ett antal norska aktörer som jobbar med borrning. Vi har även förfrågningar från till exempel Frankrike, Spanien, England och Belgien, så vi har goda förhoppningar om att sprida vår lösning, berättar Fredrik Furuhäll.
Fredrik och Ulf berättar avslutningsvis att man har tagit fram ytterligare en egen produkt. Det rör sig om en egentillverkad borrmast som kan dockas till en grävmaskin, och som med fördel kan användas i samband med pålningsarbeten.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *