Content pages
Strykande åtgång på lägenheter i Nordens högsta hus | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Strykande åtgång på lägenheter i Nordens högsta hus

karlatornet

I juni var det säljstart för den första etappen av lägenheterna i Nordens högsta byggnad, Karlatornet, som ska byggas på Lindholmen i Göteborg. Bara några veckor senare var fler än hundra lägenheter bokade av hittills 130 släppta.

Inför säljstarten av de cirka 550 lägenheterna i Karlatornet hade Serneke fått in närmare 10 000 intresseanmälningar, varav 5 000 är förtursanmälda. Lägenheterna lanseras nu etappvis till förtursanmälda i turordning baserat på anmälningsdatum. Det spektakulära boendet i Göteborgs nya landmärke lockar många med sin milsvida utsikt och moderna design.
– Det är en stor spridning bland köparna, men en större andel än väntat är relativt unga människor. Den gemensamma nämnaren för köparna är att de vill bo urbant och lockas av att det är ett boende som sticker ut. Det är tydligt att det är efterlängtat med en skyskrapa i Göteborg, säger Ola Serneke, VD Serneke och initiativtagare till Karlatornet.

En del av Karlastaden
Priserna för lägenheterna i Karlatornet varierar mellan 1,7 miljoner och över 40 miljoner kronor. Som boende i Karlatornet har man tillgång till bland annat gym, pool och en gemensam roofgarden. I skyskrapan kommer det även finnas en skybar och en utsiktsplats som är öppen för allmänheten.
Karlatornet är en del av Karlastaden där det, utöver skyskrapan, ska byggas bostadsrätter, hyresrätter, kontor, affärer och skolor med mera. Karlastaden ska hållbarhetscertifieras enligt BREEAM Communities och visionen är att den nya stadskärnan ska bli en spjutspets inom stadsbyggnad med nytänkande och hållbara lösningar.

Källa: serneke.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Infrastruktur

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *