Content pages
Ett handslag fast som stål och med järnkoll på branschen och kunderna | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Ett handslag fast som stål och med järnkoll på branschen och kunderna

handelsstål

GHS – Göteborgs Handelsstål AB – är sedan 1985 känt för ett starkt servicekoncept. Mängder med konstobjekt i form av riddarrustningar, trojanska hjälmar, drakbåtar och eleganta kandelabrar tillverkat i deras eget stål ger glans åt många konferensrum i Sverige.

När vi besöker Göteborgs Handelsståls lokaler i Hisings Backa möts vi av en perfekt avgjutning i mässing av företagets grundare Stig Larsson. Vi träffar Dick Jönefors som arbetat på Stig Larssons expedition och är VD i bolaget sedan 2006. Han har axlat Stigs mantel väl och sett till att upprätthålla företagets filosofi om att alltid hålla vad man lovar.
– Det handlar om att alltid vara ödmjuk nog att lyssna på kunderna, och att aldrig låta företaget bli så stort att någon kund är för liten, säger Dick Jönefors som menar att det är denna genuina och sympatiska inställning som gett GHS sin särpräglade ställning i hela Västra Götaland och Sydsverige, och som lovordas av kunder över hela landet.

Små och stora kunder
Den starka servicekänslan och viljan att se till kundernas bästa i alla lägen präglar verksamheten i Göteborgs Handelsstål AB. Företaget klassades som Superföretag av Veckans Affärer redan 2009, och GHS personal lägger stor ära i att ha en mycket nära kontakt med sina kunder. Dick Jönefors har varit med om årtionden av förändringar i branschen, alltifrån ökade miljö- och kvalitetskrav till när större bolag som Tibnor, Bröderna Edstrand och Stena Stål lämnade Göteborg. Sedan dess har GHS etablerat sig som det perfekta lokala alternativet.
– Vi vänder oss till allt ifrån byggkonsortium till privatpersoner och små verkstäder. Alla behandlas med samma omsorg och efterfrågan är så stor att verksamheten alltjämt växer. Nyligen anställde vi fyra nya kollegor inom försäljning och lager, berättar Dick.

GHS går mot strömmen
På grund av den metalltyp som GHS använder är företaget inte drabbat av den extrema prispress som överproduktion i Kina satt på den europeiska marknaden. Bolaget har ökat omsättningen med 20 procent – siffror som många andra svenska stålföretag med import från Asien bara kan drömma om.
Cecilia Malmström som arbetar för EU:s handelskommission har officiellt tagit upp åtskilliga fall av prisdumpning av stål som Kina anklagas för via handel med Europa. Med hälften av världens stålproduktion och 340 miljoner ton överproduktion svämmar världens marknader över av kinesiskt järn. Den tyska stålindustrin räknar exempelvis inte med någon vinst under 2016.
Det gör dock GHS som räknar med att inom kort nå 200 miljoner kronor i omsättning.
– Under 2015 ökade vi från 122 till 150 miljoner kronor. Vi har blivit Västsveriges största lagerhållande grossist med snabba beslutsvägar och tydligt kundfokus. När vi lovar en sak står vi för det. Punkt, avslutar Dick Jönefors.

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *