Content pages
NCC bygger energieffektiv logistikbyggnad i Göteborg | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

NCC bygger energieffektiv logistikbyggnad i Göteborg

logistikbyggnad

Vid Göteborgs hamn, i landets mest attraktiva läge för logistik, bygger NCC en miljöcertifierad och energieffektiv logistikbyggnad. Företaget Brandon, som ägs av Puma, är första hyresgästen och har tecknat ett hyresavtal om 3 301 kvadratmeter.  

– Vi finns redan idag nära Göteborgs hamn men letade modernare och mer energieffektiva lokaler. NCC:s logistikbyggnad får också högt i tak. Det innebär att vi kan förvara stor volym gods per kvadratmeter, säger Mathias Andreasson, logistikchef på Brandon.

Logistikfokus
Företaget Brandon, som ägs av Puma, designar och utvecklar kringprodukter och butiksmaterial för internationella företag och varumärken. Produkterna tillverkas och importeras ofta från Asien och distribueras sedan över hela världen.
Brandon har ett starkt fokus på effektiv logistik och hållbarhet. Företaget valde NCC:s logistikbyggnad delvis på grund av att NCC arbetar med det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM .

Inflyttning i december
Brandon hyr 3 301 kvadratmeter i den nya byggnaden och det kommer att finnas plats för fler hyresgäster. Totalt omfattar fastigheten cirka 9 700 kvadratmeter. Bygglovet är klart och byggstarten skedde tidigare under våren. Den första december ska Brandon flytta in.
Göteborg har Nordens största hamn som hanterar 25 procent av Sveriges utrikeshandel. Ungefär 70 procent av Nordens industri finns inom ett avstånd av 50 mil från hamnen.

Källa: ncc.se

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Bygg/Fastighet

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *