Content pages
Gediget hantverk bakom unika kökslösningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Gediget hantverk bakom unika kökslösningar

abbaköket

Dags att byta kök?
Köket utgör hemmets hjärta, en knytpunkt och en plats för samvaro. Det är något man tagit fasta på i ABBA Köket AB där man fokuserar på det genuina hantverket och tar fram kompletta kökslösningar med hög kvalitet och trygga garantier.

Filosofin i ABBA Köket AB är enkel; att erbjuda kompletta kökslösningar, inklusive luckor, bänkskivor, vask, vitvaror och slutstädning till ett fast totalpris.
– Faktum är att vi utför allt ifrån att byta bänkskivor och luckor till att genomföra kompletta köksrenoveringar. Eftersom vi kan arbeta utifrån befintliga stommar kan kunderna få ett helt nytt och modernt kök utan att allt behöver röjas bort och bytas ut. Det blir kostnadseffektivt, säger Niels “Nisse” Schultz, VD för ABBA Köket AB.
Företaget har verkat i ett tiotal år under nuvarande namn. Det hette tidigare ABBALUCKAN, innan Niels svärfar tog över firman, införde struktur i verksamheten och gjorde det framgångsrikt. Niels var utbildad  elektriker med inriktning på pappersbruk, men när utbildningen i Markaryd var avslutad fanns inga jobb. Sedermera började han hjälpa sin svärfar i ABBA Köket och för ungefär fem år sedan fick han möjlighet att ta över vid rodret.

Trygga garantier
Företagets historia kring köksluckor gör förstås att detta är en av ABBA Kökets specialiteter. Man byter ut omoderna luckor mot nya med unik design, tillverkade i massivt trä, vilket innebär en väsentlig kvalitetsskillnad i förhållande till laminatluckor. Samtliga snickerier omfattas dessutom av fem års garanti.
– Vi monterar våra luckor på befintlig inredning och kan dessutom specialanpassa dem så att de passar äldre skåpsstommar. Det här är ett gediget hantverk med en unik ytbehandling som bara vi använder oss av, berättar Niels Schultz och informerar samtidigt om att luckorna bör behandlas regelbundet med olja och vax när träet börjar torka.
Beträffande bänkskivor kan ABBA Köket erbjuda varianter i massivt trä, laminat och granit. Man kan även ta fram specialutformade skivor efter kundernas önskemål och samtliga kan levereras med underlimmad vask. Bänkskivorna håller högsta kvalitet och är dessutom testade för att tåla alla vanligt förekommande vätskor i köket.
ABBA Köket levererar dessutom högkvalitativa köksvaskar som är anpassade för underlimning. Här lämnar man hela tio års garanti.

Kvalitetsfokus
ABBA Köket servar kunder i hela Skåne, men även över länsgränserna och i vissa fall över hela landet. Man brukar tillverka mellan 130 och 140 kök varje år. Butiken har ett perfekt läge längs väg 104 mellan Lund och Malmö Airport, och hit är alla välkomna att inspireras av olika kökslösningar och kringutrustning. Om kunden vill görs en genomgång på plats i dennes hem, varpå kunden erhåller en offert. Därefter kan ABBA Köket åta sig hela arbetet och anlita professionella hantverkare för exempelvis kakel, klinker och el.
– Vi måttar upp köken, ser till att de kommer på plats och inte minst att kunden blir nöjd. Det får hellre ta lite extra tid, att kunden blir nöjd med slutresultatet är det viktigaste. Kvalitet, service och att hålla utlovade tider utgör grundpelarna i vår verksamhet, säger Niels och berättar avslutningsvis att han umgås med idéer om att etablera en franchisekedja på ett tiotal orter i Sverige.

Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *