Content pages
ABB:s största robot någonsin | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

ABB:s största robot någonsin

????????

ABB:s nya modell IRB 8700 är den snabbaste roboten på marknaden i sin storleksklass och har samtidigt den lägsta totala ägandekostnaden.

ABB introducerar den mångsidiga roboten IRB 8700. Det är den robot i produktsortimentet som har högst hanteringskapacitet. Den har en räckvidd på 3,5 meter och har en hanteringskapacitet på upp till 800 kg (1 000 kg med handleden nere, 630 kg med LeanID).
– När vi konstruerade IRB 8700 lade vi störst vikt vid räckvidd, hanteringskapacitet och allmänna prestanda, säger Ola Svanström, produktchef för stora robotar hos ABB.
– Tack vare ABB:s överlägsna teknik för rörelsestyrning vid höga tröghetsmoment anpassar den här roboten sig och justerar sin hastighet för att klara tunga och breda delar. Med ett litet fotavtryck, optimerad motvikt, parallella länksystem, styva axlar och färre drivmotorer kan IRB 8700 hålla rörelsemängden nere och hastigheten uppe.

Färre komponenter
IRB 8700, som är ABB:s största robot någonsin, innehåller all den funktionalitet och expertis som ABB kan erbjuda men i en mycket större storlek. Roboten har bara en motor och en växel per robotaxel, medan de flesta andra robotar i den här storleksklassen använder dubbla motorer och/eller växlar. Dessutom har den inga gasfjädrar, bara en motvikt och mekaniska fjädrar som håller den i balans. Tillsammans gör dessa konstruktionselement att IRB 8700 har färre komponenter och att den kan erbjuda kortare cykeltider och större noggrannhet.
IRB 8700 finns i två konfigurationer, en med en räckvidd på 4,2 meter och hanteringskapacitet på 550 kg (620 kg med handleden nere, 475 kg med LeanID) och den andra med en räckvidd på 3,5 meter och hanteringskapacitet på 800 kg (1 000 kg med handleden nere, 630 kg med LeanID). Båda konfigurationerna har ett otroligt högt tröghetsmoment på 725 kgm2.

Källa: abb.com

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Industri

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *