Content pages
Byggare utan begränsningar | Svensk Leverantörstidning

SENASTE JOBB

• No Posts Found

Byggare utan begränsningar

bergman

Bergman & Höök Byggnads AB är byggföretaget som mer eller mindre saknar begränsningar. Genom åren har man byggt allt ifrån bostäder till industrier och parkeringshus, och inget tyder på att den stora efterfrågan på bolagets tjänster kommer att avta.

Grundarna Anders Höök och Ulf Bergman bildade det välrenommerade byggföretaget 1992. Fem år senare gjorde ytterligare två delägare entré i bolaget. Idag är man drygt 50 anställda, cirka 20 tjänstemän och 30 yrkesarbetare. Vi träffar Anders Malmcrona, VD, på kontoret i Högsbo där man finns sedan tre år tillbaka. Han berättar att man utför allt inom byggnation, det vill säga nybyggnation, om- och tillbyggnation, samt allt ifrån renoveringar till hyresgästanpassningar för främst företag och offentliga verksamheter över hela Västsverige.
– Vi bygger bostäder, hotell, kontor, skolor, parkeringshus och industrier men genomför också exempelvis stamrenoveringar. Vi tar oss även an alla typer av upphandlings- och samverkansformer, berättar Anders.

Omfattande projekt
Uppdragsgivarna har genom åren varit många i Bergman & Höök Byggnads AB. Wallenstam, Alaska Fastigheter, Engelhardt, Reningsborg, Riksbyggen, Poseidon och Akademiska Hus är några av dem.
– För Wallenstam har vi byggt både bostäder och kommersiella lokaler, bland annat två bostadshus i Kvillebäcken, och vi har precis startat ett nytt projekt i Helsingborg. För Riksbyggen genomför vi nu stamrenoveringar i drygt 800 våtenheter i ett projekt som beräknas hålla på i tre år, och ett projekt med bostadsrätter har precis startats i Sannegårdshamnen. Vi har byggt både St. Jörgens hotell- och spaanläggning och Sisjö Center som var ett stort ombyggnationsprojekt under två år. Ett helt nytt projekt som just har påbörjats i Sisjön genomförs på Forbos gamla tomt där vi bygger Bauhaus nya stormarknad på uppdrag av Alaska Fastigheter, berättar Anders Malmcrona.

Utvecklingsfas
I Bergman & Höök Byggnads AB strävar man efter att komma in i sina uppdragsgivares projekt i ett så tidigt skede som möjligt för att kunna utveckla desamma på bästa sätt.
– Vi eftersträvar partnering där alla är inblandade, vilket skapar bred kunskap kring alla projekt, säger Anders som ser en allt större efterfrågan på kvalificerade byggtjänster.
Det lär med andra ord bli mycket att göra även i fortsättningen för Bergman & Höök Byggnads AB som därför söker efter ny arbetskraft till ett flertal befattningar i bolaget.
– Vi strävar efter att både utveckla och förstärka bolagets kultur och värderingar. Vi befinner oss i en stark utvecklingsfas med starkt ökande omsättning och ser sådana faktorer som väsentliga för fortsatta framgångar, säger Anders Malmcrona.

Research: Stefan Carewall
Text: Örjan Persson

SÄG DIN ÅSIKT. SKRIV EN KOMMENTAR!

MER Tema Näringsliv

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *